3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kaçak yakıta el konuldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Denetim Ekipleri tarafından yapılan yakıt denetiminde 13 ton kaçak kömüre el konuldu. Çevre Denetim Ekibi Şefi ve Çevre Mühendisi Mehmet Bıkkım denetimlerinin süreceğini ve kaçak kömür kullanımına izin vermeyeceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı çevre denetim ekipleri tarafından Aralık ayı itibarıyla aralarında İl Sağlık Müdürlüğü, Bayındırlık İl Müdürlüğü, Devlet Tiyatrosu ve Milli Eğitim blokları gibi kamu kurumlarının da bulunduğu 44 yerleşim alanında denetimler yapıldı. Toplu konutlar arasında bulunan bir sitede yapılan kömür denetiminde 'Şırnak kömürü' olarak adlandırılan yerli kömür kullanıldığı tespit edildi. Toplam ağırlığı 13 ton olan kaçak kömürü el koyarak Kömür
Tevzi Sahası'na çeken ekipler, ilgili binaya gereken cezai işlemi uyguladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Çevre Denetim Ekibi Şefi Mehmet Bıkkım kaçak kömür kullanımına izin vermeyeceklerini söyledi. Hava İzleme İstasyonu verilerine göre 2007 yılı Aralık ayında havadaki partikül madde oranı 38.4 iken bu yılki verinin 35.6 oranında olduğunu söyleyen Bıkkım, "Geçen yıla göre daha düşük olan bu oranın havaların giderek soğumasıyla artmamasını umut ediyoruz. Hava sıcaklığındaki azalma ve bununla birlikte
ekonomik olarak yaşanan sıkıntılar her ne kadar halkımızı kaçak kömür almaya sevk etse de yaşadığımız ortamın bozulması hem birey olarak bizleri hem de toplumsal sağlığımızı bozacağından kabul edilemezdir. Özellikle bu durum yaşlıları ve çocukları olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle denetimlerimiz devam edecek" dedi.
Öte yandan baca temizliği konusunda halkın bilinçlendiğini bildiren Bıkkım, "Baca temizliğinde yüzde 500 artış görülmekte. 2006 yılında 884 bina baca temizliğini yaptırırken bu yıl 2 bin 261 binaya tebligat yapıldı. Bunların bin 779'u temizliğini yaptırdı. Bu artış oranında çevre koruma ekiplerinin, halkı bilinçlendirme yönündeki çalışmalarının büyük etkisi oldu. Artık halkımız bu işin İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapıldığını biliyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 17:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?