3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kadın girişicimlerin Diyarbakır'da

Kısa adı AGİFED olan Anadolu Girişimci İş Kadınları Federasyonu üyeleri Diyarbakır'da bir araya geldi.


Diyarbakır İş Kadınları Derneği'nin ev sahipliğinde aralarında Adana, Batman, Elazığ, Doğu Beyazıt, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Tunceli, Van, Zonguldak, İstanbul, Artvin, Rize ve Diyarbakır'dan üyelerin yer aldığı 20 kişilik iş kadını heyeti ilk resmi yönetim kurulu toplantısını yapmak üzere Diyarbakır'da bir araya geldi. Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret eden heyet daha sonra DTSO Başkanı Mehmet Kaya ile görüştü.


Diyarbakır İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Yılmaz, Diyarbakır'da böyle bir birliktelik ile ilk resmi toplantılarını yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Vali Hüseyin Avni Mutlu ise iş kadınlarına elinden gelen yardımı yapacağını ve her türlü imkanı sağlayacağını ifade etti. DTSO Başkanı Mehmet Kaya da, bölgeye yapılan bu ziyaretin büyük önem taşıdığını belirterek, "İş kadınlarımızın buraya böylesi bir ziyaret yapmaları bizim için çok önemlidir. Özellikle buradaki yatırım koşullarını bizzat kendi gözlerinizle görmüş ve bölgeyi tanımış olursunuz. Özellikle bu çatışmaların bir an önce sona ermesini ve bölgeye yatırımlar yapılmasını biz de istiyoruz" dedi.


Kadın girişimciler daha sonra Diyarbakır Ticaret Borsası'nda ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdiler. Toplantı öncesi Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Aykıl'ı da ziyaret eden iş kadınları gerekli destek için başkandan söz aldılar.

..
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 15:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?