3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kadın sorunlarını Meclis'e taşıyacak

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan kadınların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıyacağını bildirdi. DTP'li Tuğluk, ''Bölgede kadınların örgütlülüğü geçmiş dönemlere göre çok daha fazla güç kazanmıştır" dedi.


Kadın sorunlarını yerinde incelemek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi'ni (DİKASUM) ziyaret eden DTP Milletvekili Aysel Tuğluk, DİKASUM adına kadın çalışmalarından sorumlu Başkan Danışmanı Dilan Taşdemir ve DİKASUM çalışanları ile bir süre görüştü. Bölgede yaşayan kadınların sorunlarının tespiti için çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Tuğluk, Kadın mücadelesinin bir özgürlük mücadelesi ve demokrasi mücadelesi ile özdeş olduğunu belirterek, "Kadınlar sadece yereli değil merkezi de demokratikleştirecek güce sahiptir. Bölgede kadınların yaşamış olduğu sorunların oldukça ağır olduğunu biliyorum. Elimden geldikçe bu sorunları TBMM'ye taşıyacağım. Ancak sevindirici olay şu ki, bölgede kadınların örgütlülüğü de geçmiş dönemlere göre çok daha fazla güç kazanmıştır" şeklinde konuştu.


DİKASUM'un kadın çalışmalarından sorumlu Başkan Danışmanı Dilan Taşdemir, Meclis'te kadını sosyal ve siyasal hakları ile tanıyan milletvekillerinin olmasının kendilerine çok büyük bir güç ve moral sağladığını söyledi. DİKASUM'un 6 yıldır kadın sorunlarına ilişkin yaptığı çalışmalardan söz eden Taşdemir, köyden kente göçün kadınların hayatı üzerinde oluşturduğu olumsuzlukları anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?