3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kadınlar "Bacca" için eylem yaptı

Diyarbakırlı kadınlar, Kocaeli'de barış elçisi İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın tecavüz edilerek öldürülmesini protesto etti.

 


Diyarbakır Kadın Platformu tarafından organize edilen protesto yürüyüşü, Eğitim-Sen Şube binası önünde başladı, Ofis semtinde sona erdi. Türkçe ve Kürtçe, "Bacca'ya uzanan eller kırılsın", "Barışa uzanan eller kırılsın", "Tacizci, tecavüzcü erkek şiddetine hayır", "Ata erkil şiddete hayır", "Kadınlar savaş istemiyor", Bacca'nın barış yolu kapanmayacak" sloganları atan kadınlar, Ekinciler Caddesi üzerinde bir süre oturma eylemi de yaptı. Burada Diyarbakır Demokrasi Platformu adına bir basın açıklamasını yapan Gülfer Coşkun, "Pippa Bacca barışa dikkat çekmek için 8 Mart'ta İsrail'e doğru yürüyüş düzenlemişti.

 

Pippa Bacca'nın böylesi anlamlı bir eylemi sürdürken, tecavüz edilerek öldürülmesi, savaşlar ile kadına karşı şiddet arasındaki bağında çok acı bir göstergesi oldu. Barış yanlısı bir kadının, vahşice tecavüz edilmesi karşısında 'Avrupa'ya rezil olduk', 'Bizi yanlış tanıyacaklar' söylemleri yerine ata erkil şiddetin neden bu ülkede yoğun yaşandığını tartışmak soruna daha gerçekçi bir yaklaşım olacaktır"
diye konuştu.


Sık sık sloganlar atılarak kesilen açıklamada, "Pippa Bacca'nın katledilmesini ülkemizde tırmandırılan ata erkil bir şiddetin yansıması olarak görüyor ve kınıyoruz. Onun barış yürüyüşünü sürdürmenin ülkemizde kadına yönelik şiddet ile birlikte savaş kültürüne karşı çıkmakla mümkün olacağına inanıyoruz" denildi.
Yoğun güvenlik önlemleri arasında yapılan açıklamadan sonra kadınlar sessiz bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 20:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?