3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kadınların gözde mesliği 'Bakıcılık'

Diyarbakır'da Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından kurulan Bilim Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından açılan 'Çocuk bakıcılığı' kursuna 150 kişi başvurdu.

1 Mart 2007 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile kurulan ve 'Avrupa Gönüllük Programı' kapsamında gönderici ev sahipliği ve koordinasyon kuruluşu olarak aldıkları akreditasyonla Diyarbakırlı gençlere ücretsiz olarak Avrupa'daki projelerde görev alma, dil öğrenme fırsatı tanıyan Bilim Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, şimdi de 'Çocuk bakıcılığı' kursu açarak meslek sahibi olmak isteyen Diyarbakırlı kadınların umudu oldu.

İHA muhabirine bilgi veren Bilim Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Yönetim Kurul Başkanı Bayram Müjde, hedeflerinin Diyarbakırlı kadınları meslek sahibi yapmak olduğunu belirterek, "Çocuk bakılıcılığı kursuna 150 kişi başvurdu. Başvuruların daha da artmasını bekliyoruz. Genellikle bekar kadınlar başvuruyor. Kurs sonunda başarılı gördüğümüz kursiyerlere Milli Eğitim onaylı sertifika vereceğiz. Bize başvuran bayanlarla yaklaşık 1 aydır irtibat halindeyiz. Onları tanımaya çalışıyoruz. Eğitimler Ağustos ayına kadar sürecek. Bu proje için maddi kaynağımız Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme ve Geliştirme Derneği'dir (USİDER). Biz farklı meslek alanları oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 16:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?