3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kadir Topbaş Diyarbakır'da

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne çok ciddi yatırımlar yapılması gerektiğini belirterek "Özellikle bölgenin insanı olup İstanbul ve diğer illerde iş yapan insanların, vefa borcu olarak memleketlerinde bir fabrika kurmaları gerekir" dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nda "Siyaset Akademisi" bilgilendirme toplantısına katılmak için bu sabah Diyarbakır'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin tarihi yerlerini gezdi. Topbaş, etrafını saran çocuklara çikolata dağıttı, Ulu Cami'de vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Diyarbakırlı bir vatandaş Kadir Topbaş'a kentin sıkıntılarını dile getirerek, "Halk arasında ayırım yapanların utanması gerektiğini" söyledi. Gezi sırasında Kadir Topbaş, Elazığ'ın Palu ilçesinde 1952 yılında belediye başkanlığı yapan Veysi Yaman'la karşılaştı. Hasanpaşa Hanı'na ziyareti ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine "Siyaset Akademisi" toplantısına partilileri bilgilendirmek için katıldığını söyledi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne çok ciddi ölçekte yatırım yapılması gerektiğini ifade eden Topbaş, şöyle konuştu: "Özellikle bölgenin insanı olup İstanbul başta olmak üzere diğer illerde iş yapan Diyarbakırlıların mutlaka vefa borcu olarak burada bir iz bırakmaları gerekir. Bir fabrika kurmaları gerekir. Bu ülkenin, büyük aile değimiz 71 milyon insanımızın kardeşliğinin pekiştirilmesi adına bu adımların çok önemli olduğuna inanıyorum."

Türkiye'deki siyasi gelişmelerede değinen Kadir Topbaş, "Suni bir takım gündemler, suni bir takım gerginlikler oluşturulup gidişatımıza mani olunmak istensede bu senaryoları bu millet çok gördü. Bunu hep yaşadık artık inanıyorum ki bunlarla ilgili vatandaşlarımız gerekli kararlarını verecektir" diye konuştu.

DİYARBAKIR HALKI SEÇİMLERDE KARARINI VERECEKTİR

Bir gazetecinin yaklaşan yerel seçimlerle ilgili sorusu üzerine Topbaş şöyle konuştu: "Genel yerel seçim olacak. Burada vatandaş kararı kendisi verecek. Nasıl bir yönetim isterse vereceği karara hepimiz saygılıyız. Tabiiki Diyarbakır önemli, İstanbul'da önemli, Ankara'da önemli. Her siyasi partinin gözünde bir takım kentlerde söz sahibi olmak hizmet etmek arzusu var. Vatandaşımızda bakacak nasıl nereden güzel hizmet alacaksa kararı kendisi verecek. Bu siyasi karar sandıkta ne çıkarsa hepimiz kabullenmek durumundayız."

Konuşmaların ardından AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ve AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Hattapoğlu Kadir Topbaş'a bölgeye has puşi hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 16:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?