3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kalp hastası genç yardım bekliyor

Ergani ilçesinde yaşayan Umut Şenkul (28) isimli gencin dramı yürek burkuyor.

Kalbi delik olduğu için çalışamayan ve yoksullukla pençeleşen Şenkul, yaşamak için tedavi yardımı istiyor. Biriken kira borcu nedeniyle ev sahibinin kendisini evden atmak istediğini ifade eden Umut Şenkul, "Acilen ameliyat olmam gerekiyor. Ölmekten korkmuyorum, ancak eşim ve çocuğumun sahipsiz kalacak olması beni üzüyor" dedi.

Kalp hastası olan Umut Şenkul, her geçen gün ölüme bir adım daha yaklaşıyor. Bir yandan yoksullukla diğer taraftan hastalıkla boğuşan Şenkul, en çok da vurdumduymazlıktan yakınıyor. Genç olduğu ve dış görünümü sağlam göründüğü için insanların kalbinde bulunan amansız hastalığa inanmadığını ifade eden bir çocuk babası Umut Şenkul, aylardır kirasını ödeyemediği için ev sahibinin kendisini evden çıkarmak istediğini ve ailesinin de dağılmak üzere olduğunu söyledi. Aynı zamanda eşi de Parkinson hastası olan Umut Şenkul, "Yüzde 55 oranında kalbimde delik var. Doktorlar acilen ameliyat olmam gerektiğini söylüyor. Bu ameliyatın Ankara'da yapılması gerekiyor. Ancak benim bırakın tedavi giderleri, Ankara'ya gidecek yol param bile yok. Ben kendimden önce eşimi ve çocuğumu düşünüyorum. Eve ekmek götüremiyorum. Bazı hayırseverlerin ufak tefek yardımları oluyor ancak bu da yetersiz kalıyor. Sağlık sorunumdan dolayı her işi yapamıyorum. Ancak yine de çaresizlikten iş arıyorum. Ama hangi kapıyı çaldıysam bütün kapılar yüzüme kapanıyor. Bir yandan hastalığın acısı bir yandan da eve her gittiğimde ailemin içinde bulunduğu durum her geçen gün beni eritip tüketmek üzere" diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) gıda ve aylık bir miktar para yardımı yapıldığını, bu yardımlardan ötürü yetkililere teşekkür ettiğini belirten Şenkul, yapılan gıda ve para yardımının ailesinin ancak birkaç günlük ihtiyacını karşıladığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 13:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?