3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kan davalı iki aile barıştı

Diyarbakır'da 36 yıllık 'Kan davası' barışla sona erdi.

Kocaköy ilçesinde yapılan barış törenine Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, Kocaköy Kaymakamı Kadir Perçi, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kamil Çelik ile 'Kamçı' ve 'Tarhan' ailelerine mensup yaklaşık 500 kişi katıldı.

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde 36 yıl önce 'Kamçı' ve 'Tarhan' aileleri arasında koyun otlatma yüzünden çıkan kavga sonucu başlayan kan davası barış yemeği ile sona erdi. Barış töreninde Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından aile büyükleri Hacı Ömer Kamçı ve Abdullatif Tarhan herkesin önünde 'Barış yemini' ederek, tokalaşıp öpüştüler. Daha sonra 'Kamçı' ve 'Tarhan' aileleri imamın havada tuttuğu Kuran-ı Kerim'in altından geçerek barıştı. Kan davalı iki ailenin barışmasına aracı olan Liceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sait Şanlı, bugüne kadar 500'e yakın ailenin barışmasını sağladıklarını söyledi. Kan davalı ailelerin barışması için çaba sarf ettiklerini belirten Şanlı, "Elimizde kan davalı 57 ailenin listesi bulunuyor. Bunların barışması için çalışıyoruz. Umarız bu aileler de bu mutlu tabloyu görüp bir an evvel barışır" dedi.

Kaymakam Kadir Perçi ise, Kocaköy'de bir kan davasının daha olduğunu ifade ederek, bunların da bir an önce barışması için çalıştıklarını söyledi. Barış töreninin ardından iki ailenin mensuplarına barış yemeği verildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 17:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?