3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kan davası katliamı

Diyarbakır'da 20 yıl önce başlayan kan davası, Tarsus’ta katliama dönüştü. Geçen yıl öldürülen 26 yaşındaki Ömer İnce’nin akrabaları, dün kahvehane basarak, hasımlarından dördünü bahçede otururken, birini de sokakta öldürdü.

Kız kaçırma nedeniyle başlayan kan davasından kaçmak için Diyarbakır’ın Meşe Bağları Köyü’nden Mersin’in Tarsus İlçesi’ne gelen Ahmet, İzzettin, Mahmut, Bahri ve Abidin İkilik kardeşler, aileleriyle birlikte Fahrettin Paşa Mahallesi’ne yerleştiler. Kardeşler burada yaşamlarını sürdürürken, Diyarbakır’dan ’kanlı’larından Ömer İnce ile kardeşi Sabri İnce (22) de bir yakınlarıyla buluşmak için 9 Şubat 2007’de Tarsus’a geldi.

Otomobilde saldırı

İnce kardeşler, aynı gün akrabaları Sinem Zoroğlu’nu (24) tren istasyonundan aldıkları sırada otomobillerinin içinde Mehmet, Hilmi ve Mahmut Zeren kardeşlerin silahlı saldırısına uğradı. Olayda, Ömer İnce yaşamını yitirirken Sabri İnce ile Sinem Zoroğlu yaralandı. Zanlılar yakalanıp tutuklandı. Bu olay sonrası Ömer İnce’nin kardeşleri M.İ.(17), R.İ.(14) ile amcası Mehmet İ.(55) ve akrabaları Kazım İlten(42), Zeren kardeşlerin dayı çocukları olan ve kardeşlerinin ölümünden sorumlu tuttukları İkilik ailesini öldürmek için Diyarbakır’dan Tarsus’a geldiler. Saat 14.00 sıralarında, bellerinde silahlarıyla Şehit Kerim Mahallesi’nde eski buğday pazarının bulunduğu yerdeki kahvenin bahçesinde oturan kardeş ve amca çocukları olan Ahmet, İzzettin, Recep ve Bahri İkilik’in yanına sokulan 3 saldırgan masada oturanları başlarından kurşunlayarak öldürdü.

Teslim oldular

Kahvehane kan gölüne dönerken, herkesin gözü önünde katliam yapan R.İ. ile M.İ. yakındaki Merkez Karakolu’na giderek silahlarıyla teslim oldu. Nihat Ataş ve diğer 2 saldırgan da saklandıkları yerde yakalandı. Aynı dakikalarda İnce kardeşlerden biri de Fahrettin Paşa Mahallesi’ndeki evinden çıkan Abidin İkilik’i sokak ortasında kurşunlayarak öldürdü, bu olayın faili de polise teslim oldu. Polis muhtemel olaylara karşı tedbir için İkilik Ailesi’nden Fikri ve Şahabettin’i ifadelerine başvurmak üzere gözaltına aldı. Yapılan aramalarda ikisi ölen kişilere ait olmak üzere toplam 8 silah ele geçti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 11:25:47
Güncelleme :8 Nisan 2008 Salı 11:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?