3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kanalizasyon çalışmaları sürüyor

Diyarbakır'da birçok bölgenin ve yeni yapılanma alanlarının tamamının kanalizasyon ihtiyacını otuz yıl boyunca karşılayacak deşarj hattı tamamlanmak üzere. Bölgede incelemelerde bulunan DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, 7 kilometrelik hattın bir ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Diyarbakır'ın yeni yapılaşan Urfa yolu bölgesinin önemli bir bölümüne hizmet verecek yedi kilometrelik kanalizasyon deşarj hattı tamamlanmak üzere. Zümrütevler, Hamravat Evleri, Talaytepe, Yeni Hastane ve bölgedeki yeni yapılaşmanın tamamının kanalizasyon ihtiyacını otuz yıl boyunca karşılayacak deşarj hattının bir ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı ve Belediye Başkan Danışmanı Dr. İlhan Diken çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. İçme suyunda olduğu gibi kanalizasyon sistemlerinde de çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü söyleyen Genel Müdür Sarı, Kanalizasyon Daire Başkanlığı ekiplerinin büyük bir kararlılıkla çalışmaları tamamlamak için yoğun bir mesai harcadıklarını belirtti. Yeni ve hızlı yapılaşmadan dolayı bölgenin sıkıntı çekmemesi için böyle bir çalışma başlattıklarını kaydeden Sarı, şunları aktardı:

"Bildiğiniz gibi yıllardır Zümrütkent'in kanalizasyonu yoktu. Şimdi bunu tamamlıyoruz. Bununla birlikte bu hat Hamravat Evleri, Talaytepe civarı, Otogar, yeni yapılan hastane ve bu bölgede yeni yapılaşmaların tamamının kanalizasyon ihtiyacını karşılayacak. Deşarj hattı en geç bir ay içerisinde bitecek. Kentimize yeni bir kolektör daha kazandırmış olacağız. Yaklaşık yedi kilometrelik bir hattımızdır bu. Büyük bölümü tamamlandı, kalan çok az bir kısmı da tamamlanmak üzere. Kolektör yıllarca kentimize hizmet edebilecek çap ve kaliteye sahip. Önümüzdeki otuz yıl bölgeye rahatlıkla hizmet verebilecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 16:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?