3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Karne gününün acılı annesi

Hüseyin Çelik Final Dershanesi önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Fen Lisesi öğrencisi Eren Şahin'in karnesini annesi Oya Eren'e verdi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Final Dershanesi önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Fen Lisesi öğrencisi Eren Şahin'in karnesini annesi Oya Eren'e verdi.

Karneyi alan anne gözyaşlarına hakim olamazken. oğlunun karnesine bakarak saatlerce ağladı. Bakan daha sonra Fen Lisesi'nde okuyan öğrencilerin karneleri dağıttı.

Son beş yılda en büyük pay eğitime

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Diyarbakır'a gelerek öğrencilere karne dağıttı. Bakan Çelik, son beş yılda en büyük payın eğitime verildiğini ifade ederek, bu bilgi çağında artık en önemli unsurun kasa değil kafa olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okulların 15 günlük tatile girmesi nedeniyle Diyarbakır'a gelerek Fen Lisesi'nde öğrencilere karnelerini dağıttı. Karne dağıtım törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanı sıra Vali Hüseyin Avni Mutlu, vali yardımcıları, Diyarbakır'daki patlamada hayatını kaybeden Eren Şahin'in ailesi, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. Törende ilk olarak bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'ın bu yıl öğretimde çok rahat bir yıl geçirdiğini ifade ederek, okullarda intikal eden olumsuz bir olayın yaşanmadığını söyledi. Vali Mutlu, "Okullarımızın içinde veya dışında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Ülkemiz genelinde böyle çok huzurlu bir yıl yaşandı."dedi.


"Eğitim bizim geleceğimizdir"



Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2007-2008 eğitim öğretim yılının yarı yılının tamamlandığını belirterek, "Bütün ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 milyon personeli ve yaklaşık 15 milyon öğrenci seferber oldular. İstikbal davamız adına seferber oldular. Çünkü biz inanıyoruz ki eğitim bizim geleceğimizdir. Geleceğimizin temin etmenin en büyük aracı şüphesiz ki eğitimdir. Bundan dolayı Başbakanımız olmak üzere bütün hükümet olarak en önemli tespitimizi eğitim olarak yaptık. Son beş yılda en büyük pay eğitime ayrıldı. Bundan dolayı başta Başbakanımızın olmak üzere hepimizin gündeminde eğitim vardır. Milli Eğitim Bakan olduğumdan bu yana Diyarbakır'a çok geldim" dedi.



"Genç nufüs iyiyse gelecek gerçekten bizim olur"

Bilgi çağında artık en önemli unsurun kas ve kasa değil kafa olduğunu belirterek," Kafasını iyi kullanıp bilgiyi üretenler bilgiyi teknolojiye uygulayanlardır. Bugün artık yeryüzündeki zenginliğin kaynağı ne sanayiler ne de yatırımlarıdır. Yeryüzündeki zenginliğin esas kaynağı bilgidir. Biz 27 AB ülkelerinden en şanslı olan ülkeyiz. Bizim genç ve dinamik nüfusumuz en büyük zenginlik kaynağımızdır. Bu genç nüfusu en iyi şekilde yetiştirip istikbale ve geleceğe hazırlarsak gelecek gerçekten bizim olacaktır" dedi.



İsimleri okullara verilecek

Diyarbakır'da meydana gelen patlamaya da değinen Bakan Hüseyin Çelik şunları söyledi" Yakın bir süre içinde terör saldırısı oldu. Hepimizin lanet ettiği bir saldırı oldu. Diyarbakır'da 7 vatandaşımızı kaybettik. Bunun altısı daha hayatını baharında ve büyük ümitleri olan ve hayalleri olan öğrencilerimizdi. Onların hiç bir suçu yoktu. Terör'ün amansız saldırısı ile karşı karşıya kaldılar. Bu hayatını kaybedenlerin isimlerini okullarımızda yaşatacağız. Onların anısını yaşatacağız" dedi.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Final Dershanesi önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Fen Lisesi öğrencisi Eren Şahin'in karnesini annesi Oya Eren'e verdi. Karneyi alan anne gözyaşlarına hakim olamazken. oğlunun karnesine bakarak saatlerce ağladı. Bakan daha sonra Fen Lisesi'nde okuyan öğrencilerin karneleri dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 17:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?