3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Karpuz yarışması sonlandı

Diyarbakır'da, her yıl yapılan at yarışları bu yıl renkli görüntülerle başladı. 4 gün sürecek koşuların ilk günü yapılan Tarım İl Müdürlüğü Kupası'na start verildi.

Diyarbakır'da geleneksel olarak yapılan Mahalli At Yarışları ve Karpuz Yarışması başladı. Yarışlara Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Jandarma Komutanı İsmet Eroğlu, Tarım İl Müdürü Mustafa Kayhan, Çınar Kaymakamı, Hasan Tanrıseven, Çınar Belediye Başkanı Vecdi Arzu ve kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Tören alanında yoğun güvenlik önlemi alınırken protokolün etrafına mavi bereli komandolar yerleştirildi. Beşpınar Köyü Hipodromunda saat 13.00'de başlayan at yarışları 4 gün sürerken ilk gün Diyarbakır Valiliği Kupası, Çınar belediyesi Kupası, Tarım İl Müdürlüğü Kupası ve Dicle Üniversitesi Kupası için koşu düzenlendi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Karpuz Yarışması'nda 31 bin 100 YTL para ödülü dağıtılacağını belirterek "Karpuz Diyarbakır'ın sembolü haline gelmiştir. Bu nedenle tescil çalışmalarımız sürüyor. Yarışmada 31 bin 100 YTL para ödülü dağıtacağız" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü koşusunda 8 numaralı Aşkım isimli at pistten toprak sahaya kaçarken zorlukla start çizgisine getirildi. Start verilmesi için 7 numaralı Ellerkızı isimli atın bağını tutan bir genç ise startın verilmesiyle birlikte Ekremağa isimli atın çarpmasıyla büyük bir kaza atlattı. Zeminin toprak olması nedeniyle yere düşen genç hemen kalkarak üstünü silkeledi.

Bitiş çizgisine 200 metre kala Orbey isimli at binicisi olan Ercan Altın'ı sırtından attı. Atın binicisi Ercan Altın her hangi bir yara almadan olayı atlattı.

Yarışlarda Çınar Belediyesi Kupası'nı Cesurhan isimli at alarak bin 700 YTL kazandı. Tarım İl Müdürlüğü Kupasını Adlahanım isimli at bin 800 YTL, Dicle Üniversitesi Koşusunu Tunacan isimli at bin 900 YTL ve Diyarbakır Valiliği koşusunu ise Hırat isimli at ise 2 bin YTL para kazandı.

Yapılan ilk yarışta birinci gelen Cesurhan isimli atın Jokeyi Fesih Donat, 20 yıldan bu yana ata bindiğini belirterek "Ben çocukluğumdan beri atlara biniyorum ve çok zevk alıyorum. Şu ana kadar benim 20 civarında birincilik ve 350 civarında ise kupam var. Ben bu ata ilk defa biniyorum, benim kendi atım var onunla da yarışa katılacağım" dedi.

Hırant isimli atı ile Diyarbakır Valiliği koşusuna katılan Fesih Donat birinci geldiği bitiş çizgisinde asker selamı vererek geçmesi dikkat çekti. Fesih Donat'a kupasını Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu verdi.

KARPUZ YARIŞMASI

Yapılan yarışların sona ermesi ile birlikte karpuz yarışına geçildi. Vali Hüseyin Avni Mutlu 55 kilo 100 gram ile birinci olan Aziz Mahmut Yılmaz isimli vatandaşa plaket verirken aynı zamanda 4 bin YTL ödül kazandı. Karpuz yarışmasında ikinci olana 3 bin YTL, üçüncü olana 2 bin YTL, 4 ve 5'inci olana bin YTL diğer 127 yarışmacıya ise 100'er YTL para ödülü verildi.

Dev karpuzların yanına geçen protokol içi oyulmuş bir karpuzun içerisine giren çocukla beraber poz verdi. Çevrede bulunan çocukları karpuzların üzerine oturtan Vali Mutlu basına poz verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 19:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?