3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kayapınar belediyesinden 6 bin kitap

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, ilçedeki Eğitim Destek ve Kültür Evleri bünyesinde Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) hazırlanan 130 öğrenciyi pikniğe götürürken, ilköğretim öğrencilerine ise 6 bin okuma kitabı dağıttı.

Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, çocuklara okumayı sevdirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Temel hedefimiz, geleceğimiz olan çocuklara okumayı sevdirmek, onları anlamaya, sorgulamaya sevk etmektir" dedi.

Kayapınar Belediyesi; Huzurevleri, Peyas ve 500 Evler Eğitim Destek ve Kültür Evi'nde OKS'ye hazırlanan çocuklara okumayı sevdirmek amacıyla 6 bin civarında hikaye ve tatil kitabı dağıttı. Huzurevleri Eğitim Destek ve Kültür Evi'nde çocuklara hikaye ve tatil kitabı dağıtımına Belediye Başkanı Zülküf Karatekin katıldı. Çocuklara hikaye kitabı dağıtan Belediye Başkanı Karatekin, çocukların iyi bir eğitim alarak yetişmesinin hedefleri olduğuna dikkati çekerek, "Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde 6 bin civarında kitabı çocuklarımıza dağıtıyoruz. Temel hedefimiz onları okumaya sevk ederek, anlamaya, kavramaya, sorgulamaya teşvik etmektir. Eğitim Destek Evleri'nden başlattığımız kitap dağıtımını imkanlarımız dahilinde okullarda da sürdüreceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Kayapınar Belediyesi Eğitim Destek ve Kültür Evleri bünyesinde OKS kurslarına katılan 8. sınıf öğrencileri Yenişehir Belediyesi'nin Mardin yolunda bulunan piknik alanında buluştular. 130 öğrencinin öğretmenleriyle katıldığı piknikte, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ ile Belediye Meclis üyesi Mahmut Işıktaş da öğrencilere katıldı. Piknikte Destek Evleri arasında bilgi yarışması da yapıldı. Gün boyu devam eden etkinliklerde halaylar çekerek türküler söyleyen öğrenciler, yoğun ders temposundan uzaklaşarak gönüllerince eğlendiler.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 18:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?