3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kayapınar belediyesinden iftar yemeği

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesi, bina görevlilerine Ava Düğün Salonu'nda iftar yemeği verirken, bir araya gelen bina görevlileri yemek yedikten sonra halay çekti.

İftar yemeğine Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP Diyarbakır il Başkan Yardımcısı Ali Şimşek, Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Gültekin ile bine yakın bina görevlisi katıldı. İftar yemeğinde konuşma yapan Belediye Başkanı Karatekin, kentet yaşayan tüm insanlarla bir arada olmanın yerel yönetim anlayışının temel felsefesi olduğuna dikkat çekerek, "Sorunlarımızı bu toplantılar da paylaşmak önemlidir. Bu birliktelikler sosyal etkileşim açısından oldukça önemlidir. Ramazan ayı ve Ramazan bayramı sosyal dayanışmanın, yardımlaşmanın olduğu bir aydır. Kırgınlıkların, dargınlıkların bittiği aydır. Yaşamımızda ve dinimiz de Ramazan ayının önemli bir yeri vardır. Kayapınar'ın önemli sorunları vardı. Bizler Belediye Başkanı olarak bu kentin toplamının kapıcısı ve bekçiyiz. Bunu niye söylüyorum. Kentimiz hem imar açısından, temizlik açısından ne kadar iyi olursa hepimiz daha mutlu ve rahat ortamda yaşama imkanı buluruz. Kentimizin temizliğini iyi bir noktaya getirmek için el ele vermemiz gerekiyor. Bizler bir yandan, sizler bir yandan el ele verirsek arzu ettiğimiz bir çevrede hep birlikte yaşama şansını yakalarız" dedi.

Kapıcıların kötü koşullarda yaşadığını belirten Karatekin, "Sizler mesleki açıdan çok kötü koşullarda yaşıyorsunuz. Geldiğimiz günden bu yana kapıcı arkadaşların daha sağlıklı ortamda yaşamaları için büyük bir mücadele ettik. Kapıcı dairelerin bodrumdan zemine alınması için büyük bir mücadele verdik. İstenilen düzeye ulaşmasak da, bu konu da son yıllarda büyük bir mesafe kattettik. Birbirimize problemlerimizi ve problem alanlarımız aktarıp, tartışabilirsek kentimize ve insanlarımıza yakışan bir kent oluşturma imkanı bulabiliriz. Hepinizin Ramazan bayramını kutluyor, Ramazan bayramının barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum" şeklinde devam etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir bina görevlileriyle bir arada olmaktan onur duyduğunu belirterek, "Emeğe dayalı her iş kutsaldır. Hepiniz emeğinizle bu işin içindeyiz. Çocuklarınızın ekmeğini çıkarıyorsunuz. Bugün bölgemizde yaşam koşulları çok ağırdır. İnşallah tüm zorlukların arkasından ferahlık gelir. Birlikte mücadele edersek, birbirimizi seversek, birbirimizle birlik olursak sorunlarımızı aşarız. Dışarıdan gelenler halkımızın sorunlarına çözüm olamaz. Kendi yaramıza biz ilaç oluruz. Kendi yaramızı biz sararız. El ele vermeliyiz. Gün be gün, ay ay, yıl yıl kentimiz gelişiyor. 10 yıl önce şehrin durumunu biliyoruz. 4 yıl önce de kentimizin halini biliyoruz. Geldiğimiz konumu hepimiz görüyoruz. Bunda sizin de çabanız ve emeğiniz vardır. Milletvekilimiz Gültan Kışanak aramızdadır. Milletvekillerimiz sizin sosyal koşullarınızın iyileştirilmesi için gereken çaba içerisinde olacaklar. Her zaman sizin yanınızda olacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 14:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?