3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kayapınar'da 1 Mayıs coşkusu

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi işçileri 1 Mayıs İşçi Bayramını, belediye şantiyesinde davul zurna eşliğinde halaylar çekerek kutladılar.

Kayapınar Belediyesi çalışanları sabah saatlerinden itibaren belediyenin şantiyesinde toplanarak, davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Halaya çevre okullarda bulunan öğretmenler de katıldı. 1 Mayıs'ı kutlayan işçileri ziyaret eden Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ile Başkan Yardımcısı Sabahattin Dinç ve Belediye Meclis üyeleri işçilerle birlikte halay çekerek, işçilere karanfiller dağıttılar.
İşçiler adına açıklama yapan İşyeri Temsilcisi Cemal Ayyıldız, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı her yıl belediye yönetimi tarafından kutlandığına dikkati çekti.

Belediye Başkanı Karatekin, bayramların yasakçı bir anlayışla kutlanamayacağını belirterek, "Bayramların barış içerisinde kutlanması gerekir. 1 Mayıs emekçi bayramında sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Yönetime geldiğimiz günden bu yana işçiye ve emeğe saygı duyduk. Yaptığımız toplu sözleşmeler bunun bir örneğidir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 14:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?