3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kayapınar'da beden eğitimi kursu

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, üniversitelerin beden eğitimi bölümlerine katılacak olan öğrencileri, özel yetenek sınavlarına hazırlıyor.


Kayapınar Belediyesi üniversitelerin beden eğitimi bölümlerine yönelik olarak açtığı beden eğitimi kursuna 165 öğrenci katılıyor. Eylül ayında yapılacak olan sınavlara kadar devam edecek olan beden eğitimi kursu 8 eğitmenin gözetiminde Fatih Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Fatih Lisesi Spor Salonu'nda çalışmalarını yürüten gençleri ziyaret eden Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, kursta emeği geçen öğretmenlere ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Mevcut eğitim sisteminde yaşanan çarpıklığın bölge gençlerini etkilediğini belirterek, "Eğitimdeki adaletsizlik gittikçe artmaktadır. Bu da bölgesel uçurumu derinleştirmektedir. Bölgelerarası eşitsizliğe, adaletsizliğe ve eğitim sistemindeki çarpıklık bilinmesine karşın gençlerimiz aynı sınav sistemine tabii tutulmaktadır" dedi.


Kayapınar Belediyesi olarak bölgesel eşitsizliğin ortadan kaldırılması ve Diyarbakırlı gençlerin eğitim fırsatları yakalaması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Karatekin, şunları söyledi:
"Geleceğimizi düşünüyorsak, gençlerimizin uygun ortamlarda çalışmalarını sağlamamız gerekir. Bu çerçevede çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Geçen yıl bu salonda spor okulları için gençlerimize imkanlar sunmaya çalıştık. 80 gencimiz öğretmenlerimizin çabasıyla burada çalıştılar. 18 genç arkadaşımız çeşitli üniversitelere yerleştirildi. Şu an o öğrenci arkadaşlarımızdan 4'ü de burada sizlere destek sunmaktadır. Bütün imkansızlıklara ve dezavantajlara rağmen bölge gençlerimizin başarıyı yakaladıklarını gördük. Sizlerden de bu başarıyı bekliyoruz. Hepinize başarılar diliyorum."


Konuşmanın ardından öğrenciler Başkan Karatekin'e bir demet çiçek verdiler. Kayapınar Belediyesi tarafından organize edilen beden eğitimi hazırlık kursu kapsamında, beden eğitimi öğretmenliği, futbol, voleybol, hentbol, basketbol antrenörlüğü branşlarında toplam 165 öğrenci bulunuyor. 1 Temmuz'da başlayan kurs 15 Eylül'e kadar devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 18:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?