3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kayapınar'da resim kursu

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, üniversitelerin resim öğretmenliği ile güzel sanatlar fakültelerinin resim bölümlerine hazırlık amaçlı resim kursu düzenledi. Resim kursuna katılan öğrencileri ziyaret eden Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin iki yıldan bu yana açılan kurslar sayesinde çok sayıda öğrencinin üniversiteye yerleştirildiğini söyledi.


Kayapınar Belediyesi Huzurevleri Eğitim ve Destek Evi'nde üniversitelerin resim öğretmenliği ve güzel sanatlar fakültesi resim bölümlerine yönelik olarak resim kursu açtı. Çok sayıda başvurunun olduğu kurs 25 kişiyle sınırlandırılırken öğrenciler iki öğretmen gözetiminde haftanın 6 günü günde 8 saat çalışarak sınavlara hazırlanıyorlar. Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, 2 yıldan bu yana resim kursu düzenlediklerini belirterek, "Önceki 2 yılda düzenlediğimiz resim kurslarında öğrencilerimiz iyi bir başarı yakaladı. Geçen yıl 20 öğrencimizden 12'si, önceki yıl ise 8 öğrencimiz üniversitelerin resim bölümlerine yerleşti. Bu yıl aynı başarıyı sizlerden de bekliyoruz. Burada verilen kurs da öncelikli olarak hocalarımız sizlerin başarılı olması için her türlü katkıyı isteyerek ve severek sağlıyor. Eğitim sisteminde diğer bölgelere göre çok ciddi çarpıklık var. Bölgemiz illeri ile diğer bölge illeri arasında uçurum var. Yerel yönetimler ve belediyeler olarak bu çarpıklığın giderilmesi konusunda çaba harcıyoruz.


Verdiğimiz bu kurslarla kısa vadeli de olsa öğrencilerimize başarının yolu açılıyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın iyi yetişmesi çabası içerisindeyiz" dedi.
Resim kursunun 1 Temmuz'da başladığı ve sınavların yapılacağı Eylül ayına kadar devam edeceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 15:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?