3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kaymakam çadırlarda yardım dağıttı

Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, babaları öldürülen göçer aileleri ziyaret ederek ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Sivas'ın Kangal ilçesine çalışmaya giden Çınarlı Fethi, Şirin ve Yüksel Gezginci isimli göçerler, çıkan tartışma sonucu Fesih K. tarafından öldürülmüştü. Bunun üzerine yeniden ilçeye dönen göçerler, çadırlarını Çınar ve Mardin arasında bulunan Sultan Şeyhmus mevkiine taşıyarak burada yaşamaya başladı. Fethi ve Şirin Gezginci'nin geride kalan 12 çocuğu amcalarının yanında kalıyor. Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, sağlık ekipleri ve Sosyal Yardımlaşma görevlileriyle birlikte Çadırların kurulduğu yere giderek göçerlere para yardımı ve yatak, nevresim ve giysilerden oluşan yardımlar dağıttı. Sağlık ekipleri tarafından muayene edilerek gerekli müdahalelerin de yapıldığı çadırlarda özellikle çocukların hasta olduğu dikkat çekti. Kaymakam Tanrıseven'in bizzat yanlarına gelerek yardım etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden göçerler, "Kaymakama ve devlete çok teşekkür ediyoruz" dediler.

Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ise, "Vatandaşlarımızın yaşadığı zor şartları yerinde gördük ve onlara çeşitli yardımlar getirdik. İl Valimizin direktifleriyle onların sorunlarını halletmeye devam edeceğiz'' dedi.

Öldürülenlerin üvey amcası Mehmet Tahir Kart'ın 15 çocuğu bulunurken amca Kart, ölenlerin çocukları ile birlikte 27 çocuğa bakmak zorunda kaldı. Kaymakam Tanrıseven'in kendisini ziyaret etmesiyle ilgili konuşan Mehmet Tahir Kart, ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu belirterek, "Benim yeğenim çalışmak için Sivas'a gitmişti ama istemediğimiz üzücü bir olay meydana geldi. Yeğenimin şimdi 12 çocuğuna ben bakıyorum ve maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bizi buraya ziyarete gelen ve bize yardımcı olan Kaymakamımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?