3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kaymakam köy okullarını gezdi

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, köy okullarını denetleyerek, öğrencilere kitap dağıttı. Silvan ilçesinde bir süre önce başlatılan "Silvan Okuyor" projesine köy okulları da dahil edildi.

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Milli Eğitim Şube Müdürü ve Silvan Okuyor Projesi Koordinatörü Cüneyt Akkuş, Silvan'a bağlı Görmez ile Erikyazı köy okullarını gezerek kitap yardımında bulundu. Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, "Bir süre önce ilçe genelinde başlatılan "Silvan Okuyor" kampanyası nedeniyle köy okullarımızı ziyaret ediyoruz. Köy okullarımızı da bu kampanyanın kapsamına alarak herkesin okuması için tüm okullarımızda kitap köşesi kuracağız. Bu çalışmalarımız için herkesten destek bekliyoruz. Bize göndereceğiniz bir kitap çocuklarımızın geleceğine büyük katkılar sunacaktır" dedi.

Silvan'a bağlı birçok köyde derslik sıkıntılarının olduğunu belirten Kaymakam Beyru, "Birçok köyümüzdeki okullarda derslik sıkıntılarına rağmen öğretmenlerimiz büyük bir fedakarlık örneği göstererek eğitime aksatmadan devam ediyor. Okullarımızda bulunan derslik sıkıntılarını ödeneklerimiz geldiğinde gidermeye çalışacağız. Daha önce ilçe genelinde başlatmış olduğumuz 'Silvan Okuyor' projesinin bir alt ayağı olan 'Bir Kitap da Benden' projesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu alışmalarımıza köy okullarımızı da dahil ettik. Buradan bütün dünyaya sesleniyorum, bu minik yavrulara bir kitap da siz gönderin" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 18:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?