3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kaymakam köyleri geziyor

Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı köy gezilerine devam ediyor. Kaymakam Kalaylı, ''Şehirlerimizde ne varsa köylerimizde de o olacaktır'' dedi.

Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, Lice Piyade Tabur Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı ile birlikte ilçenin en uzak köyü olan Ecemiş köyü ve bağlı mezralarında incelemelerde bulundu. Köy merkezinde vatandaşlar tarafından karşılanan Kaymakam Kalaylı ve beraberindekiler köy meydanında vatandaşların sorunlarını ve ihtiyaçlarını tek tek dinledi. Kalaylı, yaptığı açıklamada yaz aylarında başlatmış oldukları köy ve mezralardaki gezilerin devam ettiğini belirtti. Kalaylı, "Önümüz kış soğuk ve kar yağışları başlamadan gidemediğimiz uzak köy ve mezralarımız var. Amacımız oralarda oturan vatandaşlarımızın ve okullarımızın sorunlarının ve ihtiyaçlarının giderilmesi ve KÖYDES projesi kapsamında yapılan çalışmaların ne aşamada olduğunu görmektir. Bunların yanı sıra köy ve mezralarımızda yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek halletmeye çalışacağız. Devlet olarak Lice ilçemizin yanı başımızda olan yakın köylerimizden tutun da en uzak köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz, sorunları da tek tek dinleyip çözmeye çalışacağız. Amacımız, Kaymakamlık olarak KÖYDES projesi kapsamında suyu, elektriği, yolu ve asfaltı yapılmamış köy bırakmamaktır. Çünkü orada yaşayanlar bizim vatandaşlarımızdır. Şehirlerimizde ne varsa köylerimizde de o olacaktır, anlayışıyla hareket ediyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Ömer Kalaylı ve beraberindeki heyet daha sonra Ecemiş köyüne bağlı Akbulgur mezrasına geçerek ilköğretim okulunu ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 13:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?