3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kaymakamlık 1000 adet kitap dağıttı

Dicle Kaymakamligi ilcedeki ilkogretim ve ortaogretim okullarina bin adet kitap dagitirken ilceye bagli yaklasik 40 koy ve mezrada okuma yazma kursu acildigi bildirildi.

Okuma yazma kurslarina katilan kursiyerlerin cogunlugunu kadinlarin olusturmasi dikkat cekiyor.

'Turkiye Okuyor Kampanyasi' ve 'Gelin Birlikte Okuyalim, Okuma Aliskanligi Kazandirma Projesi' dahilinde, Diyarbakir'in Dicle Kaymakamligi imkanlari ile bin adet kitap alinarak, ilkogretim ve ortaogretim okullarina dagitimi yapildi. Dicle Kaymakami Sezer Isiktas, "' 'Turkiye Okuyor Kampanyasi' ile kitabin onemi, hayatimizdaki yeri, kitap okumanin kazanclari mutlaka anlatilmali, ogrencilere okuma aliskanligi kazandirilmali ve bu aliskanligin gelistirilerek kitabin gundelik hayatimizin bir parcasi haline getirilmesi hedeflenmelidir" dedi.

Okuyan toplumun saglikli toplum olacagini ve olumlu elestiriye acik bir toplum olacagini ifade eden Kaymakam Isiktas, "Bu kapsamda Halk Egitim Merkezi Mudurlugu'nce 2 adet bilgisayar kursu acilmistir ve bu kurslara 18 kadin 12 erkek kursiyer devam etmektedir. Kampanyaya kamu kurum ve kuruluslarinin yani sira, sivil toplum orgutlerinin, finans kuruluslarinin, isadamlarinin, oda ve sendikalarin toplumsal sorumluluk duygusu ile hareket ederek katkida bulunacaklarina yurekten inaniyorum. Asil hedefimiz gelecegimiz olan cocuklarimiz, ancak buyuklerimizin de kitap okuma aliskanliklarina katkida bulunmalarini amacliyoruz" diye konustu.

Kaymakam Isiktas, gayretli calismalarindan dolayi Milli Egitim Muduru Mehmet Hanifi Oge, Milli Egitim Sube Mudurleri Abdullah Yilmaz, Ahmet Yilmaz, Halk Egitim Merkezi Mudur Yardimcisi Ihsan Akuzum, Soysal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) Muduru Melik Aslan'a tesekkur etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 17:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?