7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kemanını Diyarakır'da ağlattı

İranlı ünlü keman ustası Farid Farjad tarafından Dicle Üniversitesi'nde muhteşem bir konser verildi. Konseri GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve eşi Tülay Yılmaz'ın yanı sıra Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Mardin Metropoliti Saliba Özmen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu ve çok sayıda vatandaş izledi. Konserde sahneye çıkarak flüt çalması beklenen Farid Farjan'ın eşi Mitra Takovali Farjad, tansiyonunun yükselmesi sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Mitra Takovali Farjad'ın durumunun iyi olduğu öğrenilirken Farid Farjad ise kemanı ile Diyarbakırlıları büyüledi. Konser sonrası bir konuşma yapan Farid Farjad, Diyarbakır'da kendini vatanında hissettiğini belirterek "Hepiniz hoş geldiniz. Konser öncesi eşimin tansiyonu çıktı ve rahatsızlandı, yoksa o da burada sizlere flüt çalacaktı. Sizlerin huzuruna çıkamadığı için çok üzgün olduğunu söylememi istedi. Benim için de önemli olan sizlersiniz. Biz sizler için buraya geldik, bu güzel kentinize. Ben bu kenti çok beğendim, gelmeyenlere tavsiye edeceğim gelip görsünler diye. Ne yazık ki ben 30 senedir Amerika'da yaşıyorum ve ülkeme gidemiyorum. Burada kendimi İran'da, kendi ülkemde hissettim. Ülkenize ayak bastığım zaman kendimi kendi ülkemde hissettim. Bana ilgi gösterdiniz, sevgi gösterdiniz, hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

GAP'tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın eşi Tülay Yılmaz da konseri çok beğendiğini belirterek "Çok beğendim, ruhu okşadı adeta, ellerine sağlık. Çok güzel çaldığı için beni sanki bir yerlere götürdü" dedi.

Konsere katılan Mardin Metropoliti Saliba Özmen ise, "Gerçekten çok güzeldi. Bizim için, ülkemiz için çok önemli bir olaydı, hepimizi mest etti. Bütün Ortadoğu'nun ruhunu anlatıyor. Müziğimizle, dillerimizle Ortadoğu'nun insanlarıyız. O müzik hepimizi bir yerde buluşturuyor, onu ben kendi ruhumda hissettim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 22:25:04
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 16:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?