3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Kepçe' operasyonunda 20 gözaltı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 7 ilde başlatılan 'Kepçe' operasyonu kapsamında, kamu kuruluşlarına ait yemek ihalelerine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle 20 kişiyi gözaltına alındı.

Diyarbakır polisinin 9 ay önce başlattığı çalışma kapsamında özellikle hastane ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı birimlerin yemek ihalelerinde haksız kazanç elde ettikleri ve ihalelere fesat karıştırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 20 kişi emniyetteki sorgularının ardında nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gözaltına alınanlar arasında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü İhale Komisyon Başkanı İ.A. da bulunuyor. Operasyon kapsamında 20'ye yakın yemek şirketi ile Türkiye'de faaliyet gösteren diğer firmalardan da operasyon çerçevesinde bilgi alındığı, firmaların rekabeti kaldırmak için anlaşarak yüksek bedel ile ihale almak, menfaat sağlamak için ihale yapan kuruma itiraz edip haksız kazanç sağladıkları öğrenildi. 10 Eylül tarihinde Şırnak, Şanlıurfa, Malatya, Ankara, Adana, Antalya ve Diyarbakır'daki yemek fabrikalarındaki yetkililerin de bilgisine başvurulduğu bildirildi. Yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvete karşı amansız mücadele başlatan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan Şırnak'taki bir yemek firmasının ihaleyi kazanmasına aracılık ettiği iddiasıyla CHP Şırnak İl Başkanı Çınar Öktem'in polis tarafından arandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?