3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Kepçe'de 13 tutuklama

Diyarbakır polisinin, kamu kuruluşlara ait yemek ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 7 ilde başlattığı 'Kepçe' Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 13'ü çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin 9 ay önce başlattığı çalışma kapsamında, özellikle hastaneler ve milli eğitim birimlerinin yemek ihalelerinde haksız kazanç elde ettikleri ve ihalelere fesat karıştırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 20 kişi emniyetteki sorgularının ardında nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gözaltına alınanlar arasında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü İhale Komisyonu Başkanı İ.A. da bulunuyor. 

Operasyon kapsamında 20'ye yakın yemek şirketi ile Türkiye'de faaliyet gösteren diğer firmalardan da operasyon çerçevesinde bilgi alındığı, firmaların rekabeti kaldırmak için anlaşarak yüksek bedel ile ihale almak, menfaat sağlamak için ihale yapan kuruma itiraz edip haksız kazanç sağladıkları öğrenildi. Çalışmalar kapsamında 10 Eylül tarihinde Şırnak, Şanlıurfa, Malatya, Ankara, Adana, Antalya ve Diyarbakır'daki yemek fabrikalarındaki yetkililerin de bilgisine başvurulduğu bildirildi. 

Yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvete karşı amansız mücadele başlatan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince sürdürülen operasyonların devam ettiği öğrenilirken gözaltına alınan 20 şüpheliden 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 12:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?