3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kimyacı gözüyle sigara dumanı

Silvan ilçesinde uygulanan 'Okuyan Silvan' projesi kapsamında lise ve ilköğretim öğrencilerine yönelik konferans düzenlendi.

Silvan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen organizesiyle, 'Okuyan Silvan' kampanyası çerçevesinde, Elazığ Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Arslan ve Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İnsani ve Toplumsal Gelişim Uzmanı Dr. Hüseyin Emin Sert tarafından M. Adil Kepolu İlköğretim Okulu konferans salonunda, 'Kimyacı Gözüyle Sigara ve Dumanı' ve 'Teknoloji Çağında Bilgi ve Okuma' konferansı verildi.

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Arslan, ''Türkiye'nin sağlık sorunu sigaradan kaynaklanan hastalıklardır. Birçoğumuzun sigara alışkanlığı küçük yaşlarda başlamaktayız. Tanıdıklarımızın ikramıyla, ya da arkadaşlarımızın içtiği sigaraya özenerek biz de içmeye başlıyoruz. Kesinlikle size sigara ikram edildiğinde içmeyin ve siz de kimseye ikram etmeyin. Size sigara için veya içmeyin, demiyoruz. Bu konferanstan sonra sigara içip içmeme konusunda siz kararınızı vereceksiniz. Türkiye'de 30 milyon kişi sigara içiyor. Türkiye'nin nüfusu 70'i milyon olarak hesaplarsak bunun yüzde 45'i sigara içiyor demektir. Ülkemizde sigara için yılda yaklaşık 23.5 milyar YTL yaklaşık 20 milyar dolar harcanmaktadır. Türkiye'de sigara içme oranı erkeklerde yüzde 50.6, kadınlarda yüzde 16.6 olarak tespit edilmiştir. Sigara ana maddesi tütün, tütünün ana maddesi nikotindir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2008-2012 Okuyan Silvan projesi kapsamında verilen konferansa konuşmacı olarak katılanlara plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 17:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?