3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kız öğrenci ailelerine çamaşır makinesi

Lice Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, devamsız öğrencilerin okula kazandırılması için başlatılan 'Güne Bakan' projesi kapsamında ikna amaçlı gittiği evde okula kazandırılan Fatma Kana'nın ailesine çamaşır makinesi hediye etti.

Lice'de 11 nüfuslu ailenin tek kızı olan ve ev işlerini yapmak zorunda olduğu gerekçesiyle okula gönderilmeyen Fatma Kana'nın okula kazandırılması için Kaymakam Nesim Babahanoğlu aileyi ikna etmiş ve aileye bir çamaşır makinesi sözü vermişti. Kaymakam Babahanoğlu, çamaşır makinesi sözünü yerine getirerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla alınan çamaşır makinesini Kana ailesine teslim etti.

Annesinin uzun zamandan beri beynindeki 'ur'a bağlı olarak hasta ve yatalak olması nedeniyle ev işlerini yapmak için ailesi tarafından okuldan alınan 12 yaşındaki Fatma Kana, Kaymakam Nesim Babahanoğlu'nun yaptığı ziyaret sırasında aileyi ikna etmesi sonucu okula kazandırılmıştı. Okuluna ve okul arkadaşlarına tekrar kavuşan Hürriyet İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Fatma Kana, okulda yapılan seviye tespit sınavında 70 öğrenci arasında ilk 5'e girmeyi başardı. Fatma Kana okuyup eczacı olmak istediğini belirterek, "Annem ağır hasta ve yatalak. Babam ise işsiz, kıt kanaat geçiniyoruz. Evin temizlik ve çamaşır yıkama işini ben yapıyorum. Kaymakam'ın evimize ziyareti esnasında kendisine, okula gelirsem annemin iş yapamayacağını, bu yüzden okula gitmemin mümkün olmadığını bize bir çamaşır makinesi alırsa sevineceğimizi söyledik. Kaymakamımız da da benim bu teklifimi olumlu karşılayarak en kısa zamanda çamaşır makinesinin alınacağını söyledi. Allah, Kaymakamımızdan razı olsun. Çamaşır makinemiz alınarak bize teslim edildi. Ben de artık okula gelip okuyacağım ve eczacı olacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 13:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?