3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kızılay'a kan bağışı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Kızılay Derneği tarafından düzenlenen "'Güvenli Yaşam Kaliteli Hayat'' kampanyası çerçevesinde 46 ünite kan toplandı.


Kızılay Derneği Silvan Şubesi'nin düzenlediği kan bağışına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Silvan İlçesi Adliye Sarayı bahçesinde kurulan çadır ile vatandaşların ilgisini çekilirken, kampanyaya daire amirleri ve kurum yetkilileri ilgi göstermedi. Silvan Kaymakamı Veysel Beyru'un da kan bağışında bulunmak istedi ancak coraspil 100 ml kullandığı için kanı alınamadı. Kaymakam Beyru, "Her vatandaşın kan verme hakkı vardır. Bugün verdiğin kana yarın seninde ihtiyacın olabilir. Kan verenin, kan alma hakkı vardır" dedi.


Silvan ilçesinde görev yapan İHA Muhabiri İhsan Yılmaz, Yeni Şafak Gazetesi Muhabiri Ferhat Parlak'tan kan bağışı kampanyasına destek vererek kan bağışında bulundu. Kampanya hakkında açıklamada bulunan Kızılay Derneği Silvan Şube Başkanı Muhittin Kan, "Kampanyamıza Silvan halkının büyük bir ilgi göstermesi bizleri son derece memnun etmiştir. Kan bağışı yapan bir kişi 3 ay geçtikten sonra tekrar kan bağışında bulunabilir. Öğle saatlerinde sonra düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasında düzenlenen kan bağışı kampanyasında toplam 46 ünite kan toplamış bulunmaktayız. Bu da halkımızın gönüllü kan bağışçısı olduğunun bir göstergesidir" dedi.

..
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 16:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?