3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Konut işçileriyle iftar yemeği

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından konut işçilerine verilen iftar yemeğinde milletvekilleri ve belediye başkanları bir araya geldi.

Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin tarafından Ava Düğün Salonu’nda konut işçilerine yönelik iftar yemeği verildi. Çok sayıda kişinin katıldığı yemeğe DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, DTP İl Başkan Yardımcı Ali Şimşek ve parti yöneticileri katıldı. Etli pilav, çorba, salata ve tatlı menüsünden oluşan yemeğin ardından konuşma yapan Karatekin Ramazan ayının kişisel ve sosyal paylaşım açısından dayanışma içinde olunan, küskünlerin barıştığı bir ay olduğuna vurgu yaptı. Karatekin belediye başkanları olarak bu kentin bekçileri olduklarını söyleyerek “Kentimiz imar ve temizlik açısından ne kadar iyi olursa o kadar rahat oluruz” dedi. Konut işçilerinin oturdukları dairelerin çok kötü koşullarda olduğunu, bu olumsuzlukların giderilmesi için verdikleri çaba sonucunda ciddi gelişme kaydedildiğini söyledi.
Doğalgaz işlerinizi kolaylaştıracak

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de böyle bir buluşma gerçekleştirdiği için Karatekin’e teşekkür ederek sözlerine başladı. Zor ve zahmetli bir kentte hizmet ettiklerini hatırlatan Baydemir “Çalışma zor veya kolay olsun. Hepsi sizin emeğinizdir, alnınızın teriyle çocuklarınızın ekmeği için mücadele veriyorsunuz. Ben inanıyorum ki darlığın, sıkıntının arkası bolluk ve ferahlıktır. Bunun için birlik olarak, el ele vererek mücadele etmemiz gereklidir” dedi.

Kentin günden güne olumlu yönde geliştiğine dikkat çeken Baydemir kentin büyük bir bölümüne kısa bir zaman dilimi içerisinde doğalgaz verileceğini hatırlatarak “Doğalgazın faaliyete girmesiyle birlikte sizlerinde işleri kolaylaşacaktır” dedi.

Herkesin gözü kentimizde

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak ise “Kentimiz bizim en büyük evimiz. Bizim gözbebeğimiz, herkesin gözünün olduğu bir ev. Onun için kentimizi dünyanın en modern, en yaşanılır kent olması iddiasıyla çalışmalıyız” dedi. Belediyelerin 80 yılda yapılamayanları gerçekleştirdiğini ifade eden Kışanak, herkesin Diyarbakırlı yurttaş olarak üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Kışanak “Sizin yaptığınız katkıyı kimse yapamaz. Sizin emek ve çabanızı takdir ediyoruz, ‘elinize sağlık’ diyoruz. Bizlere düşen sizlerin daha iyi koşullarda çalışmanızı sağlamaktır” dedi.

Aile ziyareti

Yemeğe katılan konut işçileri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e yoğun ilgi gösterdi. Baydemir’le görüşmek ve fotoğraf çektirmek için sıraya giren işçiler dikkat çekti. Baydemir yemeğin ardından Başkan Danışmanı İlhan Diken ile birlikte 15 yıl önce Lice’deki köyleri yakılarak Diyarbakır’a göç eden Dağ ailesini ziyaret etti. Baydemir 5 Nisan Mahallesi’nde oturan ailenin evinde çay içerek sorunlarını dinledi. Daha sonra mahallede bulunan marangoz atölyesi ve kıraathaneyi ziyaret eden Baydemir yurttaşlarla sohbet etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?