3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Köprü mücadelesi bu kez vatandaşın

Diyarbakır'da tarihi on gözlü köprünün onarıma girmesiyle 12 fabrika ve 35 köye ulaşımın uzaması nedeniyle köprünün üzerinde yol kapatma eylemi yapan vatandaşlar bu kez galip geldi. Birçok kez denenen eylemde vatandaşlar bu kez amaçlarına ulaştı.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından eski Mardin yolu üzerinde bulunan on gözlü köprünün restorasyon nedeniyle kapatılması vatandaşların tepkisine yol açtı. 15 günden bu yana kapalı olan köprü için eylem yapan vatandaşlar Eski Mardin yolunu kapattı. Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar belediye ve Valilik yetkililerinin gelmesini istediler. Polislerin ikna çabası sonuç vermeyince belediye ekipleri devreye girerek yolun açılmasını sağladı. Fabrikada çalışan bir kepçe getirten vatandaşlar alkışlarla yolu açtılar. Kepçenin çalışması sırasında alkışlayan vatandaşlar daha sonra yolu açtılar.

Mehmet Algül adlı vatandaş yetkililerin 15 günden bu yana köprüye çözüm bulamadığını belirterek, "35 tane köy var. Bu köprü kapanırsa 50 kilometreden dönmek gerekir. Tuğla fabrikaları kapatılmak zorunda kalıyor. Köylüler de mağdur durumda oluyor. Türkiye-Suriye sınırı gibi. Biz buradan inip yürüyerek karşıya geçtikten sonra başka araçlara biniyoruz. Diyarbakır'dan burası 4 kilometre. Diyarbakır'ın en eski ulaşım yolu burası. Belediyeye diyoruz, topu vilayete atıyor. Vilayete gidince de topu belediyeye atıyor. Biz vatandaş olarak ne diyelim? Kime derdimizi anlatalım? İkinci köprü açılırsa bu köprü kapatılabilir. Benim yolum yok" dedi.

Abdullah Kuzu adlı vatandaş ise, köprüyü kimsenin sahiplenmediğini ve köprünün sahibinin kendileri olduğunu ifade ederek, "Bağıvar sahipsiz değildir. Buranın mülki amiri var, belediye başkanı var. Buraya sahip çıksınlar. 25 bin nüfusumuz var. Yoksa biz sahipleniriz. 15 günden beri yol kapandı. Tarih için eyvallah, memleket bizim. Önce köprümüzü yapsınlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 17:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?