3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Korkunç yangın 3 can aldı

Diyarbakır'ın Ofis semtinde meydana gelen yangında 3 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Diyarbakır''lılar güne alevler ile uyandı. Kentin en işlek semti olan Ofis Ekinciler Caddesi üzerinde bulunan Hatıralar Apartmanında saat 06.30 sıralarında bir patlama sesinden sonra başlayan yangın bir anda evi sardı. Çevredeki vatandaşlar polis ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaye ekibi ve ambulanslar sevk edildi.

Yangının devam ettiği eve vatandaşlar kendi imkanlarıyla müdahale ederken, ev tamamen alevlere teslim oldu. Yangından kurtulmak için feryat eden ev sakinleri itfaiyenin açtığı bırandanın üzerine atlamaya çalıştı, ancak balonun iyi açılmaması nedeniyle aşağıya atlayan anne Cihan Pekdoğan (59) çocukları Murat Cem (35) ve Oya (39) ile Mehmet Pekdoğan (65) yere çakıldı.

Ağır yaralanan yaralılar olay yerindeki ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılırken, Anne Cihan Pekdoğan oğlu Murat Cem Pekdoğan kızı Oya Pekdoğan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Ağır yaralanan baba Mehmet Pekdoğan ise ameliyata alındı. Öte yandan Cihan Pekdoğan'ın binadan atladığı sırada balonu açmaya çalışan itfaiye memuru Cevdet Günoğlu'nun üzerine düşmesi üzerine itfaiye eri de yaralandı.

3 kişinin hayatını kaybettiği 1'i itfaiyeci 2 kişinin ağır yaralandığı yangına müdahale etmek için olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin tazikli suyu aşırı soğuk nedeniyle donması ve bina arasında itfaiye araçlarına girememesi nedeniyle ekipler yangına 100 metre uzaklıkta müdahale etmek zorunda kaldı.

Yangının çevredeki binalara sıçramaması için 3 koldan yangına müdahale edilirken, çevredeki binalarda yaşayan vatandaşlar küçük hortumlar ile yangını sündürmeye çalıştı. Yangın 2 saat sonra kontrol altına alınırken binada büyük hasar meydana geldi. Yangının nedeni henüz belirlenmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olayı çaresizlikle izleyen Diyarbakır'lı vatandaşlar, itfayenin geç müdahale ettiğini belirterek, " Yangın öncesi evde patlama sesi duyuldu. Daha sonra evde alevler yükseldi. Alevlerin yükseldiği yangına itfaiye ekiplerin 20 dakika sonra müdahale etti. Bu esnada ev sakinlerin ise alevlerden kurtulmak için sırayla binanın 6. katında atladılar"dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 10:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?