3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Köy suyuna dezenfeksiyon

Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bağlanan köylerde hummalı bir çalışma başlatan DİSKİ su şebekesi tamamlanmış yerlere klor dozlama pompası takılıyor. Uygulama daha sağlıklı su içilmesinin yolunu açıyor.

DİSKİ Su Sağlığı ve Havza Koruma Şube Müdürlüğü Su Sağlığı Şefliği Sıvı Klor Birimi tarafından yürütülen çalışma su şebekesi döşenmiş ve içme suyu temini yapılmış yerlere uygulanıyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesine yeni bağlanan 87 köyden kırkı bu gruba giriyor. Bu köylerden 15’ine klor dozlama pompası takılırken diğer köyler için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Klor dozlama otomatını tanıtan Birim Sorumlusu Tekin Alacı, cihaz takıldıktan sonra otomatik olarak nüfusa göre sıvı kloru su deposuna zerk ettiğini belirterek zaman zaman köyleri dolaşarak klor tankını yenilediklerini belirtti.

Hedeflerinin önümüzdeki yıl sonuna kadar 87 köyün tamamında klor çalışmalarını tamamlamak olduğunu belirten DİSKİ Su Sağlığı Şefi Ferhat Berk ise yaptıkları çalışma ile sudan kaynaklanan hastalıkların önüne geçildiğini ve Sağlık İl Müdürlüğü ile irtibat halinde olduklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak suyun dezenfeksiyonunun kendileri için hayati önem taşıdığını da sözlerine ekleyen Ferhat Berk köylerde sebeke üzerinden su teminine başlandıktan sonra sudaki mikropları klor ile bertaraf ettiklerini ve buna hassasiyetle önem verdiklerini söyledi. Berk köylerde sıvı klor ile uygulama yaparlarken kentte gaz klor kullanıldığını da belirtti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 12:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?