3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

KÖYDES tam gaz

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 6 köy yolu yapılırken 4 köyün de içme suyu projesi tamamlandı. Köylerin altyapısını destekleme projesi (KÖYDES) sayesinde, köylülerin hayatı kolaylaştırılırken, köylülerin tüketim alışkanlıkları da değişti. 

Dicle Kaymakamı Sezer Işıktaş, kırsal alanda yaşayan vatandaşların su ve yol sorunlarının KÖYDES projesi kapsamında çözüldüğünü söyledi. KÖYDES projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde görmek için hafta sonu köylerde incelemelerde bulunan Kaymakam Sezer Işıktaş, Gündoğdu ile Kurudere köylerini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada köylerin birer şantiye alanına döndüğünü söyledi. 

Kaymakam Işıktaş, "Geçmiş yıllarda Gündoğdu ile Kurudere köylerindeki vatandaşlarımız her yıl, özellikle kış aylarında yollarının olmaması nedeniyle zor şartlarda yaşıyordu. Proje kapsamına aldığımız Gündoğdu, Üzümlü ile buna bağlı Ömeran, Verusan, Döver, Kurtuluş mezralarının yol yapımı bitme aşamasına gelmiştir. Terkan'a bağlı yolun menfez ve köprü çalışmaları tamamlanmış durumundadır. Biçer köyü ve değirmen, kelekçi grup yollarının ihalesi yapılmıştır ve önümüzdeki hafta stabilize yol yapım çalışmalarına başlanacaktır. Öte yandan Özel İdare Müdürlüğü tarafından Bahri, Boğaz, Yokuşlu, Pekmez, Bozova köy yolarının asfalt çalışmaları yapılmıştır. Köylerin içme suyu Yokuşlu, Dede, Gölbaşı, Biçer köylerinin içme tesis ve içme suyu şebekeleri tamamlandı. Tamamlanan içme suyu şebekelerinde birçok köyde KÖYDES projesi sayesinde hayat kolaylaştı. Birçok köylü vatandaşlarımız çamaşırlarını elle değil de, çamaşır makinelerinde yıkıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 10:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?