3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Köylere hizmet götürme birliği

Hani İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi Olağan Toplantısı Birlik Başkanı Kaymakam Nesim Babahanoğlu başkanlığında yapıldı.

Bahanoğlu, KÖYDES projesi kapsamında gönderilen paranın çarçur edilmemesine özen gösterdiklerini belirterek, ''Bu yüzden de zaman zaman halk arasında kulağıma gelen cimri sözlerine aldırış etmiyorum'' dedi.

Şehit Teğmen Hakan Kabil İlköğretim Okulu toplantı salonunda yapılan toplantıya Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Birlik Yönetimi, İl Daimi Encümenleri ve köy muhtarları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan, Kaymakam Babahanoğlu, 2007-2008 Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) projesi çalışmalarını değerlendirerek, şunları söyledi:

"Yıl sonu itibariyle KÖYDES projelerinin gerçekleşmesinde büyük mesafeler kattettik. Bu projelerin gerçekleşmesinde siz değerli muhtarlarımızın da çok büyük katkı ve destekleri olmuştur. Bu bakımdan hepinize teşekkür ediyorum. İlçemiz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2008 yılında toplam 11 proje yapılmış. Bu projelerden 4 tanesi ulaşım, 5 tanesi sağlık ve eğitim, 2 tanesi içme suyu projeleri olup, bu projelerden 5 tanesi tamamlanmış, 4 tanesi devam etmektedir. Projeler, KDRP (Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Programı) kapsamında Kuyular beldesi Eşkin mezrası, Kırım köyü Kermen mezrası, Kaledibi köyü Taşburnu mezrası, Yukarı Turalı köyü Bektaş mezrası, Gömeç köyü ve Seren köyünün 2008 yılında yol yapım işlerinde kullanıldı. Devletin halka hizmet yapılması amacıyla KÖYDES kapsamında yolladığı paralar halk için harcandı ve paranın çarçur edilmemesine riayet ettik. İşini tam anlamıyla yapmayan müteahhitlere ve zamanında teslim etmeyen çalışmalardan kimseye fazladan zırnık koklatmadık. Bu yüzden de zaman zaman halk arasında kulağıma gelen cimri sözlerine ise aldırış etmiyorum. Evet, para benim ya da babamın parası değil, halkımın tüyü bitmemiş yetimlerimizin parasıdır. Buna da göz yummam mümkün değil. O benim öz kardeşim hatta babam dahi olsa hesabını sorarım. Biz görevimize devam edeceğiz varsın kim ne derse desin, ona da saygı duyarız."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?