3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kriz hindicileride vurdu

Türkiye'de son dönemde etkili olan ekonomik durgunluk Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bayramlık hindileri de vurdu. 

Silvan'da geçen yıl fiyatı 75-80 YTL olan hindiler ekonomik kriz nedeniyle bu yıl bayram öncesi 30-35 YTL'den bile satılamıyor. Hindilere alıcı çıkmaması nedeniyle satıcılar sıkıntılı günler yaşıyor. 

Yıllardır her bayram ve yılbaşında hindi satışı yapan Mehmet Tekçi, "Silvan bağlı köylerde hindi besicileri tarafından getirilen hindiler, geçen sene fiyatlarına göre yüzde 50 civarında bir düşüş yaşanmasına rağmen vatandaşın alım gücü olmadığı için kimse alamıyor. Geçen yıl hindi 75-80 YTL iken bu yıl 30-35 YTL'ye satılıyor. Ancak vatandaş yine de ekonomik kriz nedeniyle alamıyor. Ekonomik kriz devam ederse elimizdeki hindiler satılmayacak. Elimizdeki hindileri yılbaşında satmayı umut ediyoruz" dedi. 

Yıllardır her bayramda hindi aldığını belirten Mehmet Can Sola ise, "Her yıl bayramlarda hindi eti alıyoruz. Bayramlarda hindi eti yemek bir gelenek haline gelmiş. Geçen yıl 75 YTL'den aldığım hindiler, bu yıl 35 YTL'ye düşmüş, ben iki tane aldım. Yüzde 50 düşen fiyatlara rağmen ekonomik gücü olmayan vatandaş alamıyor. Ülke genelinde bir ekonomik kriz yaşanıyor. Bu kriz hindi fiyatlarında da etkili oldu. Çevre köylerden getirilen hindiler satılmadan geri götürülüyor. Köylerden pazara getirilen hindiler, geçen yıl cambazlar tarafından alınarak yüzde 200 artışla satılıyordu. Ekonomik kriz nedeniyle cambazlar da bu yıl almadığı için köylüler hindileri ucuz fiyata satıyorlar" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 13:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?