3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Küçük çocuk çatışma ortasında kaldı

Diyarbakır'da polis ile şüpheli arasında çıkan silahlı çatışmada yoldan geçmekte olan 12 yaşındaki çocuk vücuduna isabet eden kurşun ile ağır yaralandı.

Olay merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesi'nde meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin yaptığı uygulamadan kaçan bir şahıs ile polisler arasında kovalamaca başladı. Polisin "Dur" ihtarına uymayan hırsızlık zanlısı ile polis arasında silahlı çatışma çıktı. Çıkan silahlı çatışma sonucu yoldan geçmekte olan İlköğretim 6. sınıf öğrencisi Z.B. kaza kurşunu ile ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşlar tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Z.B. ameliyata alındı.

Olayın ardından Z.B.'nin babası Abdulkadir B., kızının polisin silahından çıkan kurşunla yaralandığını iddia ederek, polis hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Baba Abdulkadir B., "Kızımın yaralandığını ağabeyim bana haber verdi. O sırada ağabeyimler beni aradı. Kızımın yaralandığını söylediler. Ben de orada minibüs değiştirip Araştırma Hastanesi'ne gittim. Kızımı kanlar içinde gördüm" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise olayda polis ile zanlı arasında çıkan silahlı çatışma sonucu zanlının silahından çıkan kurşun ile Z.B.'nin yaralandığı belirtildi.

Kovalamacadan sonra yakalanan zanlının ifadesi alınırken, balistik raporundan sonra olayın netlik kazanacağı öğrenildi. Olay ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 12:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?