3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kuraklık ödemeleri kesinleşti

Doğu ve Güneydoğu'da kurulan kuraklık hasar tespit komisyonu, çalışmalarını tamamlayarak kuraklıktan zarar gören çiftçilerin kesin icmallerini Tarım Bakanlığı'na gönderdi.

Ergani İlçe Tarım Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada; ödemelerin bu ay içerisinde çiftçilerin Ziraat Bankası'ndaki hesaplarına aktarılacağı belirtildi. Tarım müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hasar tespit komisyonu tarafından kuraklıktan zarar gören çiftçilerimizin destekleme icmalleri kesinleşti. Çalışmalar sonucunda 65 köy ile ilçe merkezini kapsayan toplam 66 yerleşim yerinde 326 bin 656 dekarlık alanda başta buğday ve arpa olmak üzere mercimek ve nohutlarda yüzde 30 ile yüzde 90 arasında kuraklık hasarı tespit edildi. Bu amaçla 78 köyde ikamet eden toplam 4 bin 98 üreticiye hasarlarına karşılık 4 milyon 317 bin YTL kuraklık desteği ödenecek olup bu çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borçları bir yıl süreyle ertelenecektir."

Kuraklıktan hasar gören bölgelerde kuraklık yüzdesi oranında 16 ile 30 YTL arasında destekleme ödemesi yapılacağı belirtilen açıklamada, "Ayrıca 3 çiftçimize sertifikalı zeytin ve ceviz bahçesi temin etmelerinden dolayı 6 bin 117 YTL sertifikalı fidan desteği ödemesi yapılacaktır" ifadesi kullanıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 14:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?