3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Kürdistan' pankartına inceleme

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, DTP tarafından düzenlenen kongrede açılan Kürtçe pankart için inceleme başlattı.

Diyarbakır’da DTP tarafından düzenlenen "Demokratik Toplum Kongresi"nde Kürtçe "Kürdistan" yazılı pankart asılınca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı.

DTP İl Merkezi'ndeki Vedat Aydın Konferans Salonu'nda yapılan ve iki gün süren kongrede son siyasal gelişmeler değerlendirildi, yerel seçim stratejisi ve izlenecek yol haritası belirlendi. Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, milletvekilleri ve bölgeden parti yöneticilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Leyla Zana yaptı.

Toplantının yapıldığı salonda ilk kez Kürtçe yazılı 'Kürdistan' yazısı da dikkat çekti. Pankartlarda, "Kadının özgürlük arayışı ve gençliğin devrimci coşkusuyla demokratik toplum kuruyoruz", "Güneşin ışınlarıyla Komela sistemini kuruyoruz", "Kürdistan Demokratik Özerklik ile demokratik cumhuriyete doğru", "Devrimcilerin en temel gücü ve sorumluluğu odur ki, şehitleri anlayarak, cevap olarak ve vasiyetlerini yerine getirerek yaşamaktır" yazıları dikkat çekti.

Hakkâri, Yüksekova ve Şemdinli belediye başkanları ile bazı delegeler Kürt kıyafetleriyle kongreye katıldı.

"Kürdistan" yazılı pankart nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından toplantıyla ilgili inceleme başlatılırken, DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Kürdistan adının siyasi değil coğrafi bir kavram olduğunu ve suç oluşturacak bir durum olmadığını savundu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 16:52:54
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 16:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?