3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kürtçe talebine Çince afiş

ABD'ye götürdüğü çocuk korosuna PKK'nın da kullandığı Kürtçe bir marş okutan DTP'li Belediye Başkanı Fırat Anlı, yine Kürtçe bir eylemle gündemde.

ABD'deki skandal olay nedeniyle hakkında soruşturma açılan Anlı'nın vekili Şefik Türk, Kürtçe olarak hazırlanan mesaj ve davetiyelere soruşturma ve dava açılmasına tepki olarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Çince afiş hazırladı.

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Kürtçe üzerindeki baskılara tepki olarak Çince afiş hazırlayarak, Diyarbakır’ın değişik noktalarına astı. Daha önce bazı belediyelerin Kürtçe hazırladığı davetiye ve afişlere açılan soruşturma ve davalara karşı, bu kez Çince afiş hazırlayarak tepki gösteren Yenişehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin hazırladığı Kürtçe, Türkçe ve Çince mesajda, "Barışa, demokrasiye ve eşit paylaşımın olduğu bir geleceğe olan inancımızla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!" ifadesine yer verdi.

Çince hazırlanan mesajla ilgili olarak bilgi veren Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Şefik Türk şunları söyledi: "Diyarbakır bir metropol kenttir ve dünyadaki değişik ülkelerden turistler ziyaret etmektedir. Bundan dolayı değişik dillerde mesaj ve duyuruların yapılması oldukça doğaldır. Ama bilindiği gibi belediyelerimiz bazı özel günlerde Kürtçe olarak yapmış oldukları duyuru ve mesajlar nedeniyle soruşturmalara tabi tutulmuşlardır. Bizde buna karşı olan tepkimizi farklı dillerde yaptığımız duyurularla dile getirdik."

Daha önce Kürtçe ve İngilizce mesajlar yayınladıklarını hatırlatan Türk, "Artık Çince olsa bile mesajlarımızı vermeye devam edeceğiz. Bu bizim halklara, onların dillerine ve kültürlerine olan saygımızdır. Bugün Çince yazdık, yarın Japonca veya diğer dillerde olabilir. Önemli olan mesajların dile getirilmesidir. İsteyen istediği dilde okuyup, anlayabilir" diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 08:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?