3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Kürtçe üniversitelerde de kullanılsın'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürt dilinin yaşayabilmesi için üniversitelerde, ilköğretim okullarında ve günlük hayatta kullanılması gerektiğini söyledi.


Kürt Dili Geliştirme ve Araştırma Derneği (KÜRDİ-DER), Kürtçe Eğitmen Yetiştirme Projesi'nin devre bitimi nedeniyle sınavda başarılı olanlara sertifikalarını vermek üzere Büyükşehir Belediyesi'nin terasında resepsiyon düzenledi. Resepsiyona Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, Kürdi-Der Başkanı Mazhar Aktaş, DTP Yenişehir İlçe Başkanı Eşref Güler, Tuhad-Der Başkanı Mahmut Okan, Tuhad-Fed Başkanı Mehmetşah Teke'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Resepsiyondan önce kısa bir konuşma yapan Kürdi-Der Başkanı Mazhar Aktaş, proje kapsamında 195 kişinin eğitim gördüğünü ve bu eğitimin özel olarak Kürtçe öğretmen yetiştirilmesi için geliştirildiğini söyledi.


Konuşmanın ardından devre sürecinin adımları sinevizyon gösterimiyle sunuldu. Projede başarılı olan 7 kişiye sertifikalarını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de Kürtçe yaptığı konuşmada, projede eğitmenlerin büyük emeği olduğunu belirtti. Başkan Baydemir, "Şu bir gerçek ki dilimiz yaşayabilmesi için üniversitelerde, ilkokullarda ve günlük hayatta kullanılması gerekir. Umarım bu çabanız böyle bir sürecin gelişmesine katkı sunar" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından başarılı olan öğrencilere sertifikaları verildi.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 17:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?