3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kuşlar yuvalarını beğenmedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sokakta yaşayan kanatlı hayvanların sağlıklı ve güvenli ortamda üremelerini sağlamak için kentin farklı noktalarında 180 adet ahşap kuş yuvası yaptı. Ancak modern yuvalara yabancılık duyan kuşların yuvalara konmaması dikkat çekti.


Bölgenin en büyük hayvan barınağı projesini hayata geçiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çevre ve doğa bilincini geliştirmek için belediye hizmetlerinin tamamlandığı park, bahçe ve orta refüjlere kuş yuvaları yaptı. Kentin farklı noktalarına kurulan 180 adet ahşap kuş yuvasına sokak kuşlarının ilgisizliği dikkat çekiyor. Modern yuvalarına şimdilik yabancılık çeken serçe ve güvercinlerin 15 günlük zaman dilimi içerisinde bu yuvalara henüz yerleşmedikleri öğrenildi. Sokakta yaşayan kuşların sağlıklı ve güvenli ortamda üreme yapmalarını hedeflediklerini belirten, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Muharrem Cebe, "Kuşlarımız henüz yeni yuvalarına alışmadığı için yerleşmedi. Zamanla buna alışacağını düşünüyoruz. Yabancılık çekmeleri normaldir. Sokaklarda yaşayan sahipsiz binlerce kuş var. Bu hayvanların yaz sıcağından kış soğuğundan korunması için bu yuvaları yaptık. Kentin estetiğine de aynı zamanda güzel görünüm sağlıyor. Kuşlarımız şayet bu yuvaları sevip yerleşirse yuva sayısını artıracağız. Sokakta yaşayan kuşlar çevreden beslendiği için herhangi bir yem verme ihtiyacı duymuyoruz böyle bir sıkıntı ortaya çıkması durumda kendi elimizle besleyeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 13:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet gümüş IP: 193.140.240.xxx Tarih : 11.07.2008 14:10:14

bunları kuşları aptal sanıyorlar galiba yerden o kadar yüksekğe hangi kuşun yuva yaptığı görülmüş acaba üstelik şehrin göbeğinde yazık yapılan masraflara bunların parası milletin cebinden çıkıyor