3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kutlamalarda PKK propagandası

PKK terör örgütü provokasyonuna dönüşen Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında konuşan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanı Ahmet Türk, İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için ''Sayın'' dedi.

''Öcalan'ın sesine kulak verin'' diyen Türk, "İmralı'da bulunan Sayın Öcalan'ın çok önemli mesajları var. Barış için kan dursun. Barış için, kardeşlik için, çaba sarf eden biri için insanlık için, cezaevi koşulları düzeltilmelidir" şeklinde konuştu.

Sınır ötesi operasyonlarının da sorunu çözmediğini savunan Ahmet Türk, "Ortadoğu'da bütün Kürtlerin özgür olmasını istiyoruz. Biz kendimizi Türk vatandaşı olarak görüyor ve bu ülkede özgür yaşamak istiyoruz" dedi.

''Yerel seçimler bizim için çok önemli'' diye konuşan Türk, "Başbakan Erdoğan, 'Seçimlerde, Diyarbakır ve Tunceli Belediyelerini alacağız' diyor. Bu halk canını verdiği mücadeleyi kolay kolay vermez. Diyarbakır halkının bu seçimlerde, kimliğine sahip çıkıp çıkmayacağı ortaya çıkacaktır" dedi.

DTP'li Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının yöresel kıyafetlerle halkı selamladığı Nevruz kutlamalarında gökyüzüne 'Barış güvercinleri' bırakıldı. Nevruz kutlamaları Kürtçe müzik eşliğinde devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 18:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?