3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kutlu doğum haftası etkinlikleri

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) bin 437'nci doğum yıldönümü münasebetiyle ilçe Müftülüğünce düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde başladı.

Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğum yıldönümü dolayısıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ergani Müftülüğü, Kızılay Kan Merkezi ile birlikte kan bağış kampanyası düzenledi. İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kan bağışı kampanyasına imamlar büyük ilgi gösterdi. Kan bağışı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ergani Müftüsü Abdülkerim Melikoğlu, bu yıl 20'ncisi yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kan bağış kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Müftü Melikoğlu, kan bağışının din ve sağlık açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Kan bağışı gerçekten çok önemli bir insanlık görevidir. İnancımız gereği bir insana hayat veren insanlığa hayat vermiş gibidir. Bu sebeple bağışlanan kan ile bir insanın hayatının kurtulması bizim için en büyük mutluluktur. Kan Allah'ın bir nimetidir. Kan veren insanın hiç bir kaybı olmuyor. Sağlık ve sevap açısından insanın kazancı olmaktadır" dedi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen diğer etkinlikler çerçevesinde Mevlit okutulurken ilçedeki bayanlara, öğrencilere ve vatandaşlara yönelik konferanslar verildi ve sinevizyon gösterileri sunuldu. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Peygamber Efendimizin hayatı, ahlakı ve insanlığa vermiş olduğu mesajlar üzerinde duruldu. Etkinlikler çerçevesinde Diyanet- Sen Ergani İlçe Temsilciliği tarafından Diyanet personeline yemek verilirken, Diyanet- Sen İlçe Temsilcileri Zülfükar Çelebi, Şehmus İne ve Salih Karabulut amaçlarının Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Diyanet personeliyle dayanışma ruhunu pekiştirmek olduğunu söylediler

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 10:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?