7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kuyular'da halk toplantısı

KUYULAR BELEDİYESİ'NDE HALK TOPLANTISI

Diyarbakır Kuyular Belediyesi halkla dayanışmayı geliştirmek, beldenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirlemek için halk toplantısı düzenledi. Toplantıya Belediye Başkanı Seyid Narin, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda belde sakini katıldı.

Kuyular Belediye Başkanı Seyid Narin, halk toplantısı düzenleyerek halkla bir araya geldi.

Belde sakinlerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Narin, halka söz verdikleri gibi beldeyi beraber yöneteceklerini ifade etti. Narin, halkla dayanışmayı geliştirmek ve 2010 yılında belediye olarak yapılacak olan çalışmalara halkı da ortak etmek için halk toplantılarını düzenlediklerini belirtti. Narin, 29 Mart seçimleri sonrasında belediye olarak 1 yılda belde halkıyla birlikte birçok çalışma yaptığını ifade etti. 2010 yılında yapılacak hizmetler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Narin gençlerin kültürlerini kaybetmemelerini ve geleceğe taşımaları için kültür ve sanat merkezi açacaklarının altını çizdi. Sorunları çözmek için bir araya geldiklerini bildiren Narin, "Belediye olarak sizler için sizlere hizmet yapmak için varız" dedi.

Halk toplantısına katılan belde sakinlerinin sorunlarını tek tek dinleyen ve soruları cevaplayan Başkan Narin, belediye olarak bu yıl beldeyi köykent görüntüsünden kurtarmayı amaçladıklarını belirtti. Narin herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, 2010 yılının Kuyular açısından yatırım ve çalışma yılı olacağını söyledi. Narin, geçen yıl yapılan altyapı ve kanalizasyon çalışmalarının yüzde 25'inin tamamlandığını, geriye kalan yüzde 75'lik oranın da bu yıl tamamen bitirileceğini çok kapsamlı 2 adet yas evi yapılacağını, 3 kilometrelik belde yolunu genişletileceklerini, cadde, sokaklar ve kaldırımların parke taşlarıyla döşeneceğini, eğitim ve sağlık alanlarında çalışmalara başlanacağını gençlere yönelik spor sahası yapılacağı kaydetti.

Halk toplantısına katılan belde sakinleri planlanan projelerin açıklanmasının memnuniyetle karşılandığını belediyenin yapacağı çalışmalara kendilerinin de destek vereceklerini belirttiler. Belediye Başkanı Narin son olarak, "Bizler demokrasi, barış, kardeşlik istiyoruz. Toplum ve halk olarak el ele verirsek aşamayacağımız yol ve engel kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

KUYULAR BELEDİYESİ'NDE HALK TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 11:01:04
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 00:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?