3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Kuzey Irak açılımı olumlu'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Öcal, Türkiye'nin Irak özel temsilcisi Murat Özçelik'in Kuzey Irak bölgesel Kürt lideri Mesut Barzani ile yaptığı görüşmenin bölge açısından önemli olduğunu söyledi.

Abdurrahim Hattapoğlu'nun görevden alınmasından sonra AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na getirilen Ahmet Öcal, İl yönetim kurulu listesini kamuoyuna açıkladı. İl yönetim kurulunda asil ve yedek olmak üzere 85 kişi yer alırken bunlardan 27'sinin ilköğretim mezunu oldukları belirlendi. Çok zor bir görev üstlendiklerini ifade eden İl Başkanı Ahmet Öcal, göreve geldiklerinden bu yana Diyarbakır için çalıştıklarını belirterek, "Bölgenin durumunu biliyoruz. Halkımızın neler istediğini de biliyoruz.

Diyarbakır için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Geniş bir kadromuz var. Yerel seçimlerde henüz bir aday belirlemedik. Tarım Bakanımızın belediye başkan odayı olması söz konusu olamaz. Hangi partiden olursa olsun, bu şehri daha güzel noktalara getireceğine inanıyoruz. Yerel yönetimler ne kadar başarılı olursa olsun istihdam yaratması gerekir. Yerel yönetimler her zaman kitle açısından çok önemlidir" dedi.
Hükümetin Kuzey Irak açılımını olumlu gördüklerini ifade eden Öcal; Türkiye'nin Irak özel temsilcisi Murat Özçelik'in önceki gün Bağdat'ta Kuzey Irak bölgesel Kürt lideri Mesut Barzani ile yaptığı görüşmenin önemine değinerek;" İlişki ve diyalog ikili ilişkilerde her zaman yarar sağlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?