3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Lice sokakları yenileniyor

Lice İlçe Belediyesi, Yeşilburç Mahallesi'nin sokaklarını kilitli parke taşı ile döşeyerek yol yapım çalışmasına devam ediyor.

Belediye Başkanı Şeyhmus Bayhan, ilçeye çağın olanaklarını sunarak, sokak ve caddeleri ortalama 50 yıl ömrü olan kilitli parke taşları ile döşeyeceklerini söyledi.

Havaların soğumasına rağmen hizmetlerini sürdüren Lice Belediyesi, topraklı yollardan oluşan Yeşilburç Mahallesi'nin sokaklarını kilitli parke taşı ile döşemeye karar verdi. Kış gelmeden önce 6 sokak ve 3 caddeden oluşan mahallenin yollarını bitirmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Şeyhmus Bayhan, çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi. Geçmişte ilçedeki ana caddeler hariç tüm yolların topraklı zeminden oluştuğunu hatırlatan Bayhan, "Halkın desteği ve belediye emekçilerinin özverisi ile küçük imkanlarla büyük projelere imza attık. İlçemizin Karahasan, Yenişehir, Çarşı, Delvan, Kali, Kelvan, Körtük ve Mulla mahallelerindeki sokaklarını yaklaşık 50 yıl ömrü olan kilitli parke taşı ile örerek düzenleme yaptık. Gerçekten 2008 yılı içerisinde kıt imkanlarla büyük bir başarı sağladık. Kali ve Yeşilburç mahalleleri tamamlandıktan sonra, sadece bu yıl içerisinde toplam 39 bin metrekarelik kilitli parke taşlarını ilçemizin sokaklarına döşedik. Kentin yönetimine talip olduğumuz gün kendimizi de, kentimizi de biz yöneteceğiz şiarı ile hareket ederek, makyaja değil gerçek hizmeti esas alarak alt ve üst yapıya önem verdik. Çünkü bir kenti kent yapan kusursuz yapılmış alt ve üst yapılardır. Bu nedenle ilçeyi toz ve çamurdan kurtararak, modern çağın imkanlarını sunmaya çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 18:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?