3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Lice'de 112 öğrenci okula kazandırıldı

Lice ilçesinde Kaymakamlık tarafından oluşturulan bir komisyonla tespit edilen sürekli devamsız öğrencilerin okula kazandırılması hususunda başlatılan kampanya sonucu ilçe merkezi ve çevre köylerinde aileleri tarafından okuldan alınan 112 öğrenci tekrar okula kazandırıldı.

Gönüllü öğretmenlerin köyleri dolaşarak ailelerin ikna edildiğini belirten Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, okula kazandırılan öğrencilerin daha önce Lice Ayşe Toprak Yatılı Bölge İlköğretim okulunda okuduklarını, ancak aileleri tarafından okuldan alındıklarını söyledi. Yapılan ikna çalışmaları sonucu bu çocukların yeniden kayıtları yapılarak okula kazandırıldığını söyleyen Kalaylı, bunun son derece sevindirici olduğunu belirterek,"Ama bununla da kalmayıp amacımız ilçemiz ve köylerimizde okula gitmeyen bir tek çocuk bırakmayıp eğitim çıtasını yükseltmektir. Öğrencilerimizin eğitimi için çok büyük mali kaynakların seferber edildiğini ancak velilerimizin de çocuklarını okula göndermeleri hususunda daha duyarlı ve sorumlu olmalarını, bu eğitim seferberliğinde velilerin de üzerine düşeni sonuna kadar yapmaları gerekmektedir. Özellikle, bu yıl ilçemizde orta öğretimde ve okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarında geçen yıllara göre oluşan yüksek artışın kendilerini mutlu ettiğini ancak, amaçlarının her yaştaki insana yaşına uygun eğitim imkanını ve fırsat eşitliğini kendilerine sunmaktır" dedi.

Kalaylı, yaygın eğitimde İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde değişik alanlarda birçok kurs açarak gerek ilçe merkezinde gerekse köylerde büyük çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 13:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?