3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Lice'de köprü sevindirdi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan ve Birlik köyünün ilçe merkeziyle karayolu bağlantısını sağlayan Birkleyn Nehri üzerine kurulu köprü inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı. 

Lice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Birkleyn Nehri üzerinde sürdürülen ve tamamlanması yaklaşık bir yıl süren inşaatta köprünün istinat duvarı da yapıldı ve bağlantı yolu stabilize hale getirildi. 

11 metre fore kazıklı, 3 göz üzerinden kurulan ve her biri 6 metre yükseklikte 4 ayağa sahip 66 metre uzunluğundaki köprü aynı zamanda ilçenin en uzun köprüsü olma özelliğini taşıyor. İstinat duvarı ve bağlantı yolu standardının iyileştirilmesiyle birlikte hizmete açılan köprü yaklaşık 1 milyon 250 bin YTL'ye mal oldu. 

Kaymakamlık tarafından geçen yıl yapımına başlanan ve önceki gün tamamlanarak hizmete açılan köprü halk arasında büyük sevince neden olurken Vatandaşlar, "Ulaşım açısından köyümüzün en önemli sorunlarından biri olan yolumuzun olmayışıdır. İhtiyaçlarımızı yol olmadığı için zor şartlar altında ilçeye ya da şehre saatlerce yürüyerek gidebiliyorduk. Yapılan köprü ve yolun stabilize edilmesiyle birlikte köye gelen araçlarla ya da kendi araçlarımızla gidip gelebiliyoruz. Bize bu imkanları sağlayanlara buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çok sevinçliyiz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 11:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?