3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Lice'de Mehmetçik iki şehit verdi

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nin Kayacık Beldesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında dün sıcak temas sağlandı.

Çıkan çatışmada 2 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı. 4 PKK’lı ise öldürüldü. Bölgede çatışma sürüyor. Şırnak Mardin arasındaki ’Cehennem Deresi Mevkii’nde çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü. Bingöl’de 60 teröristi etkisizleştirmek için başlatılan operasyonda 4 köy korucusu, mayına basarak yaralandı.

ŞEHİT ERLERİN İSİMLERİ

Şehit olan 2 jandarma erinin kimlikleri belirlendi.

Çatışmada şehit olan erlerin Fevzi Güngör ve İsmail Uygun olduğu bildirildi. Şehit er Güngör'ün Bitlis Güroymak ilçesi, İsmail Uygun'un ise Adana doğumlu olduğu, ancak Uygun ailesinin Kayseri'de oturduğu belirtildi.

Şehitlerin cenazeleri Diyarbakır'daki törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

LİCE'DE OPERASYON SÜRÜYOR

Lice'nin Kayacık dağlık alanında güvenlik güçleri tarafından başlatılan geniş çaplı operasyon devam ediyor. Diyarbakır bölgesinde bulunan PKK'lıların üs alanları olan Elazığ ve Bingöl sınırlarındaki Lice-Hani, Lice-Kulp ve Lice-Dicle arasındaki dağlık alanlara doğru kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla Diyarbakır'dan da takviye güvenlik güçleri bölgeye gönderildi. Hava destekli operasyonda iki askeri şehit eden, 4 askeri yaralayan PKK'lıların saklanabilecekleri sarp ve dağlık alanlar yağışlı havaya rağmen askerler tarafından didik didik ediliyor. PKK'lıların kaçarken mayın döşeyebilecekleri ihtimaline karşı, askerler geçiş güzergahlarını dedektörlerle kontrol ederek dağlık alandaki operasyonlarını sürdürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 10:12:28
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 10:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?