3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Lice'de su sorununa kaymakamlık eli

Lice ilçe merkezinde bulunan ilköğretim okullarında uzun süredir yaşanan su sıkıntısına kendi sorumluluk alanlarının dışında olmasına rağmen Kaymakamlık el attı.

Okullarda yaşanan su sıkıntısını Kaymakamlığa ait araçlarla halletmeye çalıştıklarını belirten Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, kendi sorumluluk alanlarının dışında olmasına rağmen okullarda yaşanan su sorununa duyarsız kalamadıklarını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Ömer Kalaylı, "İlçe merkezindeki okullarımıza yaptığım ziyaretlerde, bazı okullarda suyun hiç olmadığını ya da yetersiz olduğunu gördüm. Özellikle lavabolardan musluklardan sular akmıyordu. Okulda öğrenim gören öğrenciler ve öğretmenlerden şikayet geldi. Ben de konuyu yerinde görmek için gittiğim okullarda söylenenlerin doğru olduğunu gördüm. Musluklardan suların akmaması bizler için üzüntü vericidir. Çünkü okullarda okuyan çocuklar bizim çocuklarımız. Su hayattır, temizliktir, hijyendir. Bu yüzden bu soruna kayıtsız kalamazdım. Talimatlarım doğrultusunda çalışmalar başlattım. Sorumluluk alanımız dışında olmasına rağmen bazı okullarımızın su sıkıntısının giderilmesi için Kaymakamlığımıza ait kamyon üzerine 10 tonluk iki su tankı aldırdık. Böylece, Hükümet Konağı bahçesinde bulunan sondaj kaynaktan taşıma yöntemiyle okullarımızın su ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Ayrıca, diğer su problemi çeken okullarımızda da sondaj çalışması yaparak onların da su ihtiyaçlarını en kısa sürede gidereceğiz. 2009 yılında ilçeye gelecek olan paralarla okullarımızda yaşanan sıkıntıların bir çoğunu çözmüş olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 21:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?