3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Liceliler doktor istiyor

Lice ilçesinde 2006 yılında hizmete açılan 50 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi'nde başhekim ve uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor.

Konuyla ilgili hiçbir iyileşmenin olmamasına dikkati çeken Liceli vatandaşlar Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırırken, Diyarbakır Milletvekillerine "Sağlık kaosunu bitirin" çağrısında bulundu.

Lice Devlet Hastanesi'nde verilen sağlık hizmetlerinde yaşanan sıkıntı sürüyor. Doktor atamasının yapılmadığı hastanede hekimlerin birbiri ardına istifaları ve tayinleri sıkıntıyı daha da artırdı. Son olarak geçtiğimiz hafta içerisinde Başhekim Dr. Recep Aydın'ın da Kocaeli'nin Gerede ilçesine atanmasıyla boşalan Başhekimlik görevine atanan olmayınca hastanede tam bir kaos yaşanıyor. Başhekimliği vekaleten yürüten Dahiliye Uzmanı Dr. Osman Seven ise hem poliklinikteki hastalarla hem de idarecilikle ilgilenirken, tam bir koşuşturma yaşıyor.

Lice Devlet Hastanesi'nde uzman hekim yetersizliği nedeniyle çevre köylerdeki ve komşu ilçelerdeki hastalar Diyarbakır'a sevk ediliyor. Lice'ye doktor verilmemesine bir anlam veremediklerini ifade eden vatandaşlar, Diyarbakır Milletvekillerini göreve davet ettiler. Uzman doktor yetersizliği yüzünden hastanenin adeta sağlık ocağı haline geldiğini söyleyen vatandaşlar, başta İl Valisi olmak üzere, Diyarbakır Milletvekillerine, ''Hastanede yaşanan bu kaosu bitirin" çağrısı yaptı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 17:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?